Annonce
Trekantområdet

Trafikaftale på plads: 15 millioner kroner til at undersøge ny forbindelse over Lillebælt

Trafikken er i perioder mere presset end der her er udtryk for på den Ny Lillebæltsbro, Den store trafikaftale øremærker 15 mio. kroner til en strategisk analyse af en ny vej- og jernbaneforbindelse over Lillebælt. Arkivfoto: Michael Bager
Der ligger ikke direkte trafikprojekter i postnummer 7000 i den milliardstore trafikaftale, men trængslen på tværs af Lillebælt er der sat penge af til at analysere en løsning på, ligesom der kan søges ind i en pulje på 50 mio. kroner til havneprojekter.

Fredericia: Der står ikke direkte "Fredericia" på nogle af de mange millioner kroner, der nu rulles ud til trafikprojekter i hele landet. Der er dog sat 15 mio. kroner af til en strategisk analyse af en ny vej- og jernbaneforbindelse over Lillebælt.

Der er ikke sat yderligere ord på, hvad analysen skal omhandle, men der har været en række forslag i spil om en tredje forbindelse over Lillebælt.

I regeringens udspil til forhandlingerne var der et ønske om millioner til at undersøge en fast forbindelse fra Als til Fyn, og det har partierne bakket op om. Der er afsat 20 millioner kroner til at gennemføre en forundersøgelse af det projekt.

Annonce

Trekantområdet Danmark har peget på en parallelforbindelse til den Ny Lillebæltsbro, mens man fra Fredericia Kommunes side hidtil har peget på en tunnelløsning.

Hvad den strategiske analyse nærmere skal omfatte, fremgår ikke af aftaleteksten.

I aftalen indgår 50 millioner til nye havneprojekter. Parterne er enige om at afsætte 50 mio. kr. i 2022 til en havnepulje, hvortil der kan søges om tilskud til f.eks. etablering af kajanlæg, moler, vejinfrastruktur på havnen og eventuel infrastruktur til landstrøm. En pulje som ADP A/S måske kan søge ind i i forbindelse med havneudvidelsesplanerne.

Støjdæmpning

På det overordnede plan er der stort fokus på støjdæmpning, og der skal laves forsøg med støjstærekasser flere steder i landet. I første omgang dog ikke ved Fredericia. Hvis forsøget bliver succes er der afsat 25 mio. kroner til yderligere støjstærekasser.

Parterne er enige om, at der er behov for en mere helhedsorienteret tilgang til støjbekæmpelse, hvor indsatsen ikke alene sker, hvor en vej bygges eller udvides, men også fokuserer på de afledte effekter i nærområderne. Derfor bliver indført et nyt princip - et såkaldt ”støjtillægsprincip”, der vil betyde, at borgere, der påvirkes af de afledte effekter, også opnår støjbeskyttelse. Det skal være med til at sikre, at færre borgere generes af trafikstøj.


Derfor bliver indført et nyt princip - et såkaldt ”støjtillægsprincip”, der vil betyde, at borgere, der påvirkes af de afledte effekter, også opnår støjbeskyttelse.

Trafikaftalen


Parterne er enige om, at der skal gives mulighed for kommunal medfinansiering til støjskærmsprojekter, hvor kommuner selv ønsker at bidrage til projekterne.

Desuden giver planen plads til nye cykelstiprojekter, etablering af el-ladestationer med mere, som Fredericia Kommune vil kunne søge ind i.

Annonce
Odense For abonnenter

Tiltale mod 32-årig: Sendte bud efter Abdinurs drabsmand og to andre med skarpladte pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Første uheld: Letbanen støder sammen med personbil under testkørsel

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Odense

Forkæl din hund: Læderprodukter til hunde, jagt og heste, og et godt samarbejde med indiske kvinder

Kerteminde

Tina åbner klinik på sin landejendom: Nu mangler hun bare et behåret ben

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

Nyborg

Det smerter, når gigttilbuddene mangler i Nyborg

OB

Lars Høgh i sin bog om OB's bestyrelsesformand: Niels Thorborg tog mig aldrig over på sit hold

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fyn

Hun brænder for det frivillige arbejde for udsatte mennesker: Derfor skal Sarwa Sharif være Årets Fynbo

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Nyborg

Kraftig blæst: Vindfølsomme køretøjer forbydes på Storebæltsbroen

Annonce