Annonce
112

Trafik i Odense: På fem år er 133 cyklister kommet alvorligt til skade

Trafikken i Odense kan være en udfordring, også for cyklister. Fra 2013 til 2017 skete der 879 uheld med cyklister i Odense. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Fra 2013 til 2017 skete der 879 trafikuheld i Odense, hvor cyklister var involveret. 16-26-årige var overrepræsenteret i uheldsstatistikken.

Odense: Det er blevet sikrere at bevæge sig rundt i Odense, selvom vejarbejderne i forbindelse med omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og anlæggelse af letbanen menes at påvirke uheldstallene. Men på fem år er seks cyklister omkommet, og 133 blevet alvorligt kvæstet.

Det fremgår af et notat fra september 2018 til By- og Kulturudvalget i Odense Kommune.

I løbet af de fem år, fra 2013 til 2017, registrerede politiet 4147 trafikuheld i Odense Kommune. I 519 af uheldene skete der personskade.

I samme periode skete der 879 uheld med cyklister, hvor seks døde, 133 kom alvorligt til skade, og 139 kom lettere til skade.

Annonce

Vejarbejder påvirker uheldstallet

Ifølge notatet til By- og Kulturudvalget var uheldsbilledet i Odense Kommune faldende, men med udsving mellem årene.

"Variationen kan skyldes den by-transformation, som Odense gennemgår, hvilket føder meget vejarbejde samt omvejskørsel og trængsel. Dette har betydning for uheldsbilledet, da trafikanterne ikke oplever et ensartet billede af trafikmiljøet," konstateres det i notatet.

16-26-årige er overrepræsenteret i statistikken over uheld, og det kan ifølge notatet skyldes, at personer i denne aldersgruppe cykler mere, end personer i andre aldersgrupper.

De fleste uheld sker i kryds, hvor trafikanterne skal overskue mange "konfliktpunkter". I de fem år, som undersøgelsen er baseret på, skete 65 procent af uheldene med cyklister i et kryds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce