Annonce
Sport

Traditionsfyldt bordtennisstævne

50-årige Allan Bentsen er stadig med i den danske bordtenniselite, og den fynskfødte bordtennisveteran er topseedet ved weekendens stævne i Odense Idrætshal. Foto: Morten Rode

OB-Bordtennis afvikler i weekenden for 70. gang det årlige stævne med mere end 300 bordtennisspillere i aktion.

Bordtennis: OB-Bordtennis er i weekenden for 70. gang siden 1949 er vært for klubbens årlige store bordtennisstævne.

I Odense Idrætshal spiller mere end 300 bordtennisspillere i weekenden op mod 2000 bordtenniskampe på 37 borde fordelt i to haller.

Det er ung og gammel samt bredde og elite, der samles omkring det, der kaldes "verdens hurtigste spil", oplyser Asger Raahauge Rasmussen fra OB-Bordtennis.

Lørdag eftermiddag klokken 14-18 spilles de afsluttende kampe i de to senior eliterækker med finaler fra cirka klokken 16.30.

Hos herrerne er det kinesiske Meng Sheng fra JN Academi og den evigt unge eksilfynbo på 50 år, Allan Bentsen, Roskilde, som er seedet i top, mens OB's egen Morten Hyrup og landsholdsaktuelle Tobias Rasmussen er de to næste i seedningsrækken.

De flerdobbelte danske mestre Pernille Agerholm, BTK Viby og Mie Jacobsen, Sisu/MBK, er seedet øverst hos damerne efterfulgt at OB's egen Trine Grauholm og Hvidovres unge talent Jocefina Haagensen.

Annonce

Nederlag mod Viby

I mændenes 1. division tabte OB-Bordtennis forleden 2-5 hjemme mod Viby.

Rasmus Klein-Døssing og sæsondebutanten juniorspilleren Lukas Bonderup stod for de to fynske sejre.

I Morten Hyrups fravær fik 14-årige Noah Hvid sin første optræden på bord 1 og mødte her eks-landsholdsspiller Tobias Lau, som det unge talent pressede ud i fem tætte sæt, men han måtte til sidst bøje sig for rutinen.

OB, der er oprykkerhold, holder trods nederlaget jul på rækkens tredjeplads.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce