Annonce
GOG

Trøjeskifte - og nu holder GOG øje med ham

Backen Jon Andersen - her i GOG-trøjen - vil elske at komme tilbage til Gudme og gøre det onde ved sin gamle klub. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Når GOG onsdag aften møder Sønderjyske, vil fynboerne have et specielt fokus på Jon Andersen, der til denne sæson skiftede fra GOG til netop sønderjyske.

Håndbold: - Jeg vil gerne have mere ansvar og flere minutter på banen, og det tror jeg på, at jeg kan få i Sønderjyske. Jeg havde håbet på, at jeg kunne blive førstevalget på højre back i GOG, men jeg har godt kunne fornemme et stykke tid, at sådan skulle det ikke være.

Det sagde GOG-backen Jon Andersen til Sport Fyn i januar, da det stod klart, at Andersen ville skifte fra det sydfynske til det sønderjyske for at slutte sig til ligakonkurrenterne i blåt.

Onsdag aften er Jon Andersen så tilbage i Gudme, når GOG tager imod sønderjyderne tre dage efter triumfen med en sejr i Champions League over det polske storhold, Wisla Plock.

- Vi kender jo Jons psyke og ved, at det netop er i sådan en kamp, at han kan brænde det hele af. Vi kan ikke tåle, at Jon laver otte mål på 10 forsøg. Ham skal vi have styr på - samtidig med, at der er andre profiler, som vi også skal have fokus på, konstaterer GOG-cheftræner Nicolej Krickau.

Jon Andersen er i øvrigt ikke den eneste eks-GOG'er i Sønderjyskes trup. Også Mikkel Møller, Oliver Eggert og Kristian Pedersen har tidligere huseret på Sydfyn og vil med garanti elske at dukke deres gamle klub.

Sønderjyske må i øvrigt undvære et af holdets store profiler i Gudme, stregspilleren Frederik Børm, der fik karantæne i holdets seneste kamp, hvor sønderjyderne noget overraskende tabte 27-32 hjemme til Skanderborg Håndbold efter specielt en svag første halvleg.

Annonce
Efter nederlaget i Skjern har GOG brug for to point. Ikke mindst mentalt før en lang ligapause på grund af landskampe.

Hele truppen til rådighed

Der var ikke kun trænerros til GOG-holdet efter søndagens sejr 28-27 over Wisla Plock. GOG havde teten hele vejen igennem - indtil få minutter før tid, hvor alt kom på vippen. Kun en superredning af Søren Haagen i de sidste sekunder forhindrede, at det hele endte uafgjort. Nicolej Krickau siger:

- Uafgjort ville have været en mavepuster. Jeg har sagt til drengene, at sådan en kamp, hvor vi har styringen hele vejen igennem, den skal vi kunne lukke. Ellers taber vi den næste gang.

GOG kom i vanskeligheder til sidst på grund af et par dårligt afviklede overtal og brændte chancer. Fynboerne var heldige med, at Plock-spillerne også leverede fejl i de afgørende minutter.

- Men ellers har jeg sagt til spillerne, at de skal gå ind til kampen med det samme spændingsniveau, som til opgøret mod Plock, fastslår Nicolej Krickau, der har hele sin trup til rådighed ligesom i opgøret i Jyske Bank Arena.

Backen Frederik Clausen var mod Plock tilbage på GOG's holdkort for første gang i fire måneder efter pause på grund af et springerknæ. Han fik godt 10 minutter i forsvaret - uden, det gav problemer. Og man vil også se Clausen i aktion mod Sønderjyske.

Sønderjyderne har vist svingende form - fra sejr over Skjern til nederlaget mod Skanderborg. Men de har samme antal point, som GOG.

Dato for pokalkvartfinale

Med det stramme kampprogram, GOG har i november med både liga og Champions League, fastslår Nicolej Krickau, at en sejr over Sønderjyske er "et must". Fynboerne skal spille ikke færre end otte kampe i løbet af november. For øjeblikket er der ved at blive lagt et puslespil med flytning af kampe, så de bliver fordelt bedre.

Samtidig er der nu også kommet en dato og et klokkeslet for GOG's svære pokalkvartfinale i Aalborg - hos sidste sæsons vinder af the double. Fynboerne møder Aalborg Håndbold tirsdag den 17. december klokken 20.30.

I sidste sæson missede GOG Final 4-pokalslutspillet i Jyske Bank Boxen i Herning med en tabt kvartfinale hos Bjerringbro-Silkeborg. Også opgaven i Aalborg, der er ubesejret i ligaen i denne sæson, ser vanskelig ud.

Nordjyderne leverede dog skidt i Champions League i weekenden.

Så tæt er det i ligaen

Ligaens grundspil har fået en meget tæt start. Kun ubesejrede Aalborg Håndbold er uden nederlag - med seks sejre og en enkelt uafgjort - stukket lidt af med 13 point. Efter Aalborg følger Ribe-Esbjerg HH og Bjerringbro-Silkeborg med henholdsvis 11 og ni point.

Efter de tre tophold følger så fire hold med otte point og tre med syv point. Både GOG og Sønderjyske, som mødes i Gudme onsdag aften, har otte point på henholdsvis fjerdepladsen og femtepladsen.

Top-otte går videre til slutspillet.

Når GOG har spillet mod sønderjyderne, skal fynboerne først i ligaaktion igen mandag den 4. november ude mod Bjerringbro-Silkeborg på grund af landholdssamling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce