Annonce
Nyborg

Træt af fartbøller: Haveejer dømt for vold med rive

Det var en enig byret, der nåede frem til, at der var tale om vold, da en 55-årig østfynbo forsøgte at stoppe en mand på scooter. Arkivfoto: Jens Wognsen
En 55-årig mand fra Frørup var i bogstaveligste forstand ude med riven, da han forsøgte at stoppe to unge mennesker på scooter. Det koster ham nu en betinget fængselsstraf og samfundstjeneste.

Flødstrup: - Jeg ved simpelt hen ikke, hvad min klient har tænkt i sitationen. Det er jo torskedumt at ville lege politibetjent på den måde.

Forsvareren pakkede det ikke ligefrem ind i vat, da han skulle give sin bedømmelse af, hvad der skete den 27. marts om eftermiddagen ved landevejen gennem Frørup.

Her var en 55-årig beboer i gang med at ordne haven, da han på afstand kunne høre to personer på scooter nærme sig huset med - hvad han vurderede - som alt for høj fart.

Haveejeren har længe været frustreret over, at bilister såvel som knallertkørere har svært ved at holde sig under hastighedsgrænsen. Og denne dag blev det tilsyneladende bare for meget.

Derfor stillede han sig ud til den dobbeltrettede cykelsti, der løber lige forbi huset, og stak riven ud for at standse "knallertbøllerne".

Ifølge hans egen forklaring i retten forhold han sig i ro, mens de to personer på scooter nærmede sig. Men han holdt riven ud fra kroppen med det resultat, at den ramte den ene person på armen.

- Han begyndte at råbe af mig, at det var vold mod tjenestemand i funktion, men det svarede jeg ikke på. I stedet tog jeg nøglerne, så han ikke kunne køre videre, og så ringede jeg efter politiet, forklarede han i retten.

Annonce

Skærende kontrast

Den 55-årige kom dog aldrig igennem til Fyns Politi og endte derfor med at aflevere nøglerne tilbage. Men først efter at have påtalt overfor de unge mennesker, at det er slut med at køre for stærkt, fortalte den tiltalte i retten, hvor han afviste, at der skulle være tale om et egentligt slag.


Jeg ved simpelt hen ikke, hvad min klient har tænkt i sitationen. Det er jo torskedumt at ville lege politibetjent på den måde.

Forsvarer i sag om vold med rive


Det står imidlertid i skærende kontrast til den forklaring, som den forurettede og hans kæreste afgav i retten. Ifølge den unge mand var der ikke tale om, at de havde kørt for stærkt.

Tværtimod havde de sænket farten yderligere ganske kort forinden, fordi de havde set en lille pige løbe over vejen.

Da de nåede ud for huset, hvor den 55-årige bor, kom han pludselig løbende og svingede med riveskaftet.

- Hvis jeg ikke havde forsøgt at undvige, ville han havde ramt mig på halsen. I stedet fik jeg et blåt mærke på min venstre arm, fortalte den unge mand, som i situationen var på vej hjem efter at have handlet ind i Ørbæk.

Hans forklaring blev understøttet af kæresten, som kørte lige bagved. Også genboen, der havde set det hele ske fra sit køkkenvindue, vidnede i retten.

- Normalt er jeg ikke en person, der blander mig i andre folks ting. Men han stoppede de unge mennesker på en ret så brutal måde. Derfor gik jeg ud for at høre, hvad det drejede sig om, fortalte genboen.

Annonce

Utrolig dum aktion

Da genboen kom udenfor, kunne han høre deres skænderi. Det lykkedes ham dog at få den 55-årige til at gå ind til sig selv igen.

- Så sagde jeg til de unge mennesker, at det var bedst, de kørte igen, så det ikke eskalerede, tilføjede han.

Mens forsvareren medgav, at der var tale om en "utrolig dum og ikke særlig gennemtænkt aktion", så var det ikke direkte strafbart, mente han.

En enig domsmandsret nåede dog frem til den stik modsatte konklusion og idømte den 55-årige 30 dages betinget fængsel. Derudover skal han udføre 40 timers samfundstjeneste.

- Det kan lyde af meget, men det er ikke det blå mærke i sig selv, der udløser straffen, men mere den potentielle farlighed ved at slå på en person, der befinder sig i fart, forklarede dommeren.

Den østfynske haveejer valgte at modtage dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce