Annonce
Faaborg-Midtfyn

Træt af arbejdsløshed: Morten Schjøtt stopper som rød-grøn spidskandidat

Morten Schjøtt har gået arbejdsløs et par år. De mange møder gør det svært for ham at forpligte sig til et fuldtidsjob, så nu vil han geare ned på det lokalpolitiske arbejde. Foto: Kim Rune
Enhedslisten skal have ny spidskandidat. Morten Schjøtt stiller op igen, men får svært ved at komme ind.

Faaborg-Midtfyn: Enhedslisten skal have fundet sig en ny spidskandidat frem mod kommunalvalget i november. Morten Schjøtt, der har tegnet de rød-grønnes profil i kommunalbestyrelsen siden 2014, har sagt posten fra sig.


Men mit drømmejob vil nok være at komme til at arbejde med med noget inden for FN's verdensmål, og hvis jeg skal kunne søge målrettet, er det en fordel ikke at have for meget om ørerne,

Morten Schjøtt, Enhedslisten


Annonce

I stedet vil han have have sig et fuldtidsjob. Det har nemlig knebet for den mejeristuddannede midtfynbo at finde et job, der er foreneligt med et krævende politisk arbejde, der fordrer, at man stiller op til møder, når almindelige mennesker er ude og tjene deres penge.

- Jeg er ikke blevet træt af lokalpolitik. Det er fortsat givende og interessant, men når der for eksempel er budgetsminarer, temadrøftelser og andre møder, som gruppeformændene jo skal deltage i, et det svært at forene med et lønmodtagerarbjede, siger den 56-årige Morten Schjøtt, der heller ikke ser sin alder som nogen fordel. Han har efterhånden ledt efter sin plads på arbejdsmarkedet et par år.

Stiller op igen, men får det svært

Schjøtt har blandt andet arbejdet som mejerist på Sinai ved Sandholts Lyndelse og været underviser, og han har været ret bredt arbejdssøgende. Han synes ikke selv, han er kræsen.

- Men mit drømmejob vil nok være at komme til at arbejde med med noget inden for FN's verdensmål, og hvis jeg skal kunne søge målrettet, er det en fordel ikke at have for meget om ørerne, siger han.

Morten Schjøtt forsikrer, at hans navn også vil stå på stemmesedlen under Enhedslisten ved det kommende valg, men altså ikke som spidskandidat.

I praksis vil et genvalg til kommunalbestyrelsen så kræve, at Enhedslisten får to kandidater valgt, for modsat de øvrige partier stiller kandidaterne ikke sideordnet op, men på partiliste, og det gør det svært at sprænge listen.

Morten Schøtt kom ind på 295 personlige stemmer efter valget i 2013. Sidste gang, altså i 2017, var hans personlige vælgertilslutning faldet til 221. Her var der dog også ni kandidater at vælge mellem mod blot fire i 2013.

Hvem der bliver ny spidskandidat for Enhedslisten er ikke afgjort.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Navne For abonnenter

Leif Maibom fylder 70: Revykonge havde fornøjelige 12 år i Faaborg

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Nyborg For abonnenter

Friskole ansætter tredje leder på tre år: - Der er ingen tvivl om, at det at skifte leder skaber en eller anden usikkerhed

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce