Annonce
Erhverv

Træningscenter håber på genåbning: Vi har masser af plads

Allan Frederiksen, Kristian Bradsted og Ole Stougaard, bagest, håber, at træningscentre som deres eget er med i puljen, når statsminister Mette Frederiksen forventes at åbne op for flere områder på søndag. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
Normalt bliver der både dyrket masser af motion og netværk, når de 220 medlemmer af træningscentret Strong4life svinger med kettlebelts og træner kardio. Centret håber, at de kan blive del af den snarlige genåbning.
Annonce

De blå, lilla og gule kettlebells står side om side på to rækker, mens de store vægte hænger på deres pladser lidt derfra. Normalt bliver de brugt til træning dagen lang, når de 224 medlemmer af træningscentret Strong4life mødes på det grønne underlag for at styrke fysikken.

- Her har været helt stille siden den 11. marts, siger stifter og medejer Ole Stouggaard.

Ligesom resten af landet blev det snart fire år gamle træningscenter lukket ned sammen med restauranter, hoteller, forretninger, frisører og andre erhverv, da Mette Frederiksen trak corona-stikket for mange uger siden.

Nu nærmer den 10. maj sig, hvor regeringen med Frederiksen i spidsen vil åbne mere op for Danmark, og hos ejerkredsen bag træningscentret håber man på at komme med i puljen.

- Vi har masser af plads herude hos os, og vi havde allerede i forvejen strenge krav til rengøring og bruger allerede bl.a. sprit, siger medejer og partner Kristian Bradsted.

Sammen med Ole Stouggaard og tredjemand i partnerkredsen, Allan Frederiksen, sidder han ved et hvidt bord uden for træningslokalet.

- Vi har ikke haft åbent siden statsministeren lukkede ned, for det må vi ikke, men vi mener sagtens, at vi kan åbne helt forsvarligt, siger Allan Frederiksen.

Træning og netværk

Strong4life er et træningscenter med 220 medlemmer, som henvender sig til private kunder og især har vundet gehør hos en række forretningsfolk og erhvervskunder i Odense.

Centret blev stiftet for snart fire år siden af træner Ole Stougaard, som har trænerne Allen Frederiksen og Kristian Bradsted med.

Oprindeligt trænede Stougaard et hold bestående af en række erhvervsfolk i et andet træningsmiljø i byen. De gik med, da Stougaard oprettede Strong4life - nogle af dem investerede og sidder i dag som medejere i Strong4life.

Centret på Nyborgvej i det østlige Odense råder over en 800 kvadratmeter stor træningshal og har desuden lejet lokaler ud til en fysioterapeut.

Nogle medlemmer træner selv, men der er også solo-forløb og mindre hold-træninger i centret, som har fået en del business-medlemmer og virksomheder ind, som kombinerer træningen med netværk og sågar møder i firmaregi efter træningen.

Annonce

Netværk og træning

Trioen har på under fire år formået at stable et træningstilbud på benene, som både henvender sig til private og også har fanget interessen hos en række af byens erhvervsfolk.

- Vi har mærket meget stor opbakning fra vores medlemmer, som var parate til at fortsætte med at betale kontingent, selv om vi lukkede ned. Vi har dog indstillet betalingerne, men der var nogen, der gerne ville fortsætte for at støtte os, siger Ole Stouggaard.

Trænertrioen understreger desuden, at meget af aktiviteten i centret består af personlig træning og mindre hold.

- Almindelig træning, hvor folk træner på egen hånd, fylder mindre, siger Stougaard.

De tre peger på, at den fysioterapeut, som har lejet sig ind hos Strong4life, gerne må tage kunder ind, mens trænerne, som driver centret, ikke må træne individuelt eller i små hold.

- Og faktisk bliver han anbefalet at tage sine kunder ind, så det virker noget paradoksalt på os, siger Kristian Bradsted.

Annonce

100 procent tryg

Bordet, vi sidder ved, bliver ofte brugt til netværksmøder og små møder i nogle af de virksomheder, som kombinerer træning med business.

En af dem er Jørgen Christian Juul, stifter og direktør i fintech-firmaet Cardlay. Juul træner to gange om ugen på et fast hold, som også tæller navne som investor Torben Frigaard og møbelhandler Torben Wehrenberg.

- Hvis du ikke møder op, så bliver du altså udskammet, griner Jørgen Christian Juul.

Han håber ligesom trænertioen, at der kan blive åbnet op, så han og resten af medlemmerne kan komme tilbage til de blå kettlebells og træningsudstyret inde i den 800 kvadratmeter store sal ved siden af.

- Når vi træner, er vi sjældent mere end 10 eller maks 15 personer i den store sal alligevel, så vi kan sagtens træne uden at risikere noget, og jeg vil føle mig 100 procent tryg ved at komme her, siger han.

Han savner holdkammeraterne og træningen ikke mindst.

- Jeg kommer ud at løbe selv, men jeg får jo ikke trænet. Ligesom mange andre herude fra, så har jeg selv købt kettlebelts, men de står for sig selv, for jeg får bare ikke brugt dem. Det er herude i fællesskabet, at jeg får gang i træningen, siger han.

Trænerduoen Stougaard, Bradsted og Frederiksen, bagest, sammen med adm. direktør og stifter af firmaet Cardlay, Jørgen Christian Juul, der glæder sig til at komme tilbage på sit træningshold i Strong4life. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
Annonce

Plads til afstand

Ligesom restaurantejere og forretningsdrivende er trænertioen sendt hjem med lønkompensation.

- Vi kan godt holde til det, men vi vil gerne i gang, og vi mener, at vi kan gøre det helt forsvarligt under de regler og krav, som myndighederne har fastlagt, siger Ole Stougaard.

- Og normalt har vi jo netop ikke et rend af mange forskellige mennesker her, det er en meget fast kerne af folk, siger Kristian Bradsted. For medlemmerne handler det både om træning og netværk, siger Jørgen Juul, som understreger, at det skal være foregå under trygge forhold.

- Det kan man sagtens gøre her, vi kan jo godt holde afstand, når der er så god plads, og hvis der skulle være nogen, som ikke kan, så sender vi dem hjem, siger han.

Han er selv tilbage på sit job i kontoret på Billedskærervej, hvor Cardlay er flyttet ind i nye lokaler under krisen.

- Vi holder jo også afstand og gør alt, hvad vi kan for at arbejde under sikre forhold, så hverken jeg eller andre herude i centret er interesseret i at sætte det over styr ved at blive smittede herude, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce