Annonce
Faaborg-Midtfyn

Trækker borgmesteren en hvid kanin dyppet i grøn maling op af hatten?

Det er ugennemtænkt at satse ensidigt på solceller i den størrelsesorden, der er lagt op til, mener Niels Buhl, læserbrevsskribent. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Lokaldebat: Er det en hvid kanin, der er dyppet i grøn maling, som borgmester Hans Stavnsager (S) nu hiver op af hatten i anledning af det snarlige kommunevalg?

Jeg tror det.

At satse ensidigt på solceller i den størrelsesorden er efter min mening skræmmende og virker ugennemtænkt.

Vi kan læse i avisen 13. januar, at Søren Kristensen (V) lover borgerinddragelse, men hvis et sådant projekt først er i høring, kan det være så som så med indflydelse. Nu skal vi være grønne, og det skal gå stærkt. Lokomotivet kører stærkt, især når så stor og så ivrig en del af kommunalbestyrelsen - S, R, V og DF - står bag.

Jeg forstår til fulde Lea Sztuk Haahrs (SF) og Morten Schjøtts (Enhedslisten) bekymringer, som kommer til udtryk i avisen 13. januar om, hvilke negative påvirkninger man kan forvente i landskab og naboskab. Men hvor står De Konservative? Jeg vil gerne spørge Vibeke Schaffalitzky de Muckadell og Søren Clemmensen (K).

Jo mere jeg tænker på, at et stort flertal af Faaborg-Midtfyns kommunalbestyrelse påtænker at plastre et 500 hektar stort grønt landskab til med solceller, des mere kommer jeg til denne konklusion: At kommunens borgere burde spørges, om det virkelig er sådan et grønt projekt, borgerne ønsker, eller skal der findes alternative løsninger, der giver lige så meget el og CO2-reduktion, men som skæmmer mindre?

Som alternativ kunne strømmen komme fra havvindmøller, og sideløbende kunne der satses på solceller på store landbrugs- og fabriksbygninger. Der er også mulighed for at satse massivt på energirenovering af boliger og offentlige ejendomme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce