x
Annonce
Assens

Træhytte futtede af: Håber at få finde de sidste penge til en ny

De sørlige rester af Assens Petanqueklubs træhytte i Skovanlægget i Assens i august sidste år dagen efter branden. Arkivfoto: Martin Kloster
Assens Petanqueklubs træhytte brændte ned sidste sommer. En ny er ikke rejst endnu, fordi pengene mangler. Men formand tror på, at det det lykkes.

Assens: I august sidste år brændte Assens Petanqueklubs lille træhytte i Skovanlægget i Assens ned.

Et ny træhytte er ikke bygget, men står højt på klubbens ønskeseddel. For klubben mangler endnu midlerne til at kunne rejse en ny, oplyser den nye formand Henning Emdal Larsen.

- Vi har fået skrabet en del penge sammen, siger han.

Klubben har samlet omkring 60.000 kroner ind til formålet, men skal bruge omkring 100.000 kroner til træhytten samt borde/bænkes-sæt oveni, oplyser han.

- Vi søger stadigvæk fonde, og vi har da en forhåbning om, at Assens Kommune måske vil skyde lidt i det, fordi at det er til stor gavn for borgerne, siger formanden.

- Hytten bliver brugt meget af dem, der kommer i skovanlægget, blandt andre af dagplejemødre, tilføjer han.

Fynske Bank har ifølge Henning Emdal Larsen garanteret dem 20.000 kroner, Lions har givet 5.200 kroner og Nordea 7.800 kroner.

Annonce

Branden i træhytten

Natten til 25. august brændte Assens Petanque Klubs lille træhytte i Skovanlægget i Assens. Det er Assens Kommune, der ejer jorden.

Bygningen var dagen efter svært sodskadet og den er siden blev revet ned.

Brandårsagen kendes ikke.

En anden facon

Ved jul samlede den lokale ildsjæl Hans Peter Skov Hansen også cirka 11.000 kroner sammen ved et juleloppemarked til petanqueklubben. Det indskud er klubben glad for.

Hans Peter Skov Hansen siger, at han er yderst tilfreds med resultatet, og han er glad for at han kan hjælpe andre.

Klubben vil gerne have en tilsvarende træhytte, bare i en anden facon, siger Henning Emdal Larsen.

- Det bliver en, der er fem gange otte meter med en lille tilbygning til vores materiel, siger han.

Det kræver dog også en byggetilladelse fra kommunen, men det ser han som en form sag.

Det er ikke lykkes at få klarlagt brandårsagen hos politiet. Den tidligere træbygning var ikke brandforsikret. Og den vej rejst for egne klubmidler.

Formand for Assens Petanqueklub Henning Emdal Larsen. Foto: Martin Kloster
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce