Annonce
Nyborg

Træd ind i ny livsstilsbutik fyldt med hjemlig hygge: - Jeg er så langt fra en webshop, som man kan komme

Sofie Brøndum har netop åbnet livsstilsbutikken Svalehuset i Nyborg, hvor hun har indrettet den gamle lejlighed med alt til et hjem. Forskellen fra et rigtigt hjem er bare, at alt her kan købes. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Sofie Brøndum har åbnet livsstilsbutikken Svalehuset, hvor man træder ind i en butik, der er indrettet fuldstændig som et hjem lige fra køkken til soveværelse, og alt kan købes.

Nyborg: - Da jeg selv for nogle år siden skulle have nye spisebordsstole, kørte jeg nærmest hele Fyn rundt for at finde nogle, og jeg tænkte, det her kan ikke passe, fortæller Sofie Brøndum, mens hun er ved at sætte ting på plads i sin nye livsstilsbutik Svalehuset på Nørrevoldgade i Nyborg.

Derfor besluttede hun sig for at åbne Svalehuset med kvalitetsmøbler til flere budgetter, hvor fokus er at skabe hjemlig hygge og give andre muligheden for at få det samme.

- Jeg er ikke nogen konkurrent til Ilva og Jysk. Jeg synes bare, jeg kan noget andet end de store bolighuse på Fyn. Det er ikke fordi, de ikke er gode, jeg synes bare, mit er mere personligt. Jeg har aldrig gået op i navnet på en ting eller på tøj. Jeg kigger mere på, hvad kvaliteten er, og hvordan det er lavet, fortæller Sofie Brøndum.

Annonce
Sofie Brøndum  har brugt flere måneder på at sætte lejligheden i stand. Hun har selv været med til at slibe og male gulve, vælte en væg og sat nyt køkken op. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Hjemlig hygge

Den gamle lejlighed er indrettet som et ægte hjem med alt fra køkken til soveværelse, men til forskel fra et personligt hjem kan alt her købes.

Sofie Brøndum har brugt de seneste måneder på at vælte vægge, slibe gulve og male stort set alle overflader. Nu er hun klar til at byde interesserede indenfor i sit livsstilsunivers.

- Jeg har altid været kreativ og indrettet og faktisk totalrenoveret huse. Jeg elsker at gå rundt i arbejdstøj og have fingrene i det selv, forstået på den måde at jeg elsker husene fra starten af 1900-tallet, hvor det har charme og sjæl, men hvor det trænger til måske en anden ruminddeling, så det passer til vores hjem i dag, fortæller hun.

Svalehuset og Sofie Brøndum

  • Sofie Brøndum, 47 år, åbnede dørene til Svalehuset den 1. oktober.

Åbningstider: Onsdag 11-17.30. Torsdag 11-19. Fredag 11-17.30. Den første lørdag i måneden 11-15. Lukket søndag, mandag og tirsdag.

  • Sofie Brøndum har selv istandsat lejligheden fra hoveddøren fra 1929 til de gamle tæppebelagte gulve.
  • Hun er uddannet folkeskolelærer med håndarbejde som linjefag. Hun kommer fra et kreativt hjem, hvor hendes far blandt andet arbejdede som trækunstner.
  • Hun bor i Nyborg med sin mand i Svalehuset, som butikken er opkaldt efter, som de også har totalrenoveret. Sammen har de fire børn på 23, 20, 16 og 14 år.
Annonce

Følger sin intuition

Da lejligheden på Nørrevoldgade 76 blev ledig efter i flere år at have været kontor for Sofie og hendes mands firma Brøndum Elevator, som Sofie var med til at starte for 20 år siden, så hun sit snit til at starte sit eget. Gå en ny vej, som hun ikke har gået på før.

- Når jeg går ind i noget, går jeg ind i det 120 procent, og selvfølgelig tager man en kæmpe chance, men jeg følger bare min intuition, som er meget stærk og sikker. Indretning er så stor en del af min DNA, og jeg har indrettet, siden jeg var 11 år, fortæller hun og fortsætter:

- Jeg har i mange år fået at vide, at jeg skulle lave noget med indretning, og det gør mig også glad. Jeg har nået den alder, hvor jeg tænker, hvis det skal være, så skal det være nu.

Stort set alle produkter er produceret i Europa, og nogle af tingene er hun også den første i Danmark til at have. Hun har også i samarbejde med en snedker designet et klædeskab, som er bygget i træ og beklædt med stoftapet, som hun tror, vinder meget mere frem i fremtiden.

Det kan godt se fint ud med mine guld-bogstaver, og at det er så god kvalitet, jeg har, men jeg synes bare, at der skal være plads til alle. Det handler selvfølgelig om stil og smag, men der er også et så bredt udvalg, så jeg tror, mange vil kunne finde noget,

Sofie Brøndum, indehaver af Svalehuset
Annonce

Laves som man vil have det

Møblerne, som Sofie Brøndum sælger, kan laves efter mål og i det materiale, man ønsker, men hun har også købt et stort lager hjem, så flere af tingene kan man få med hjem med det samme for eksempel lamper og tæpper. Herudover har hun et stort udvalg af unikke billeder fra forskellige kunstnere, som hun har været ude at besøge. Også disse kan laves efter folks ønsker.

Sofie Brøndum inviterer glædeligt på en kop kaffe og fortæller historien om, hvor og hvordan tingene er lavet.

- Jeg er nok så langt fra en webshop, man kan komme. Ikke fordi jeg ikke kan sende pakker til folk, men der er bare en masse varer i en webshop, hvor du skal danne dig indtryk ud fra et billede. Mit er meget mere æstetisk med fokus på håndarbejde. Jeg tænker også, at dem, som gerne vil ofre lidt penge på det, gerne vil se, hvilken farve blå en stol for eksempel har, og hvordan den føles, uddyber Sofie Brøndum.

I Svalehuset kan man også købe flere kunstværker fra forskellige kunstnere i Danmark og udlandet. Sofie Brøndum gør meget ud af at besøge dem alle og have en god kontakt til sine leverandører. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Butikken er ikke kun for nyborgenserne men for hele Fyn, og dem der gerne vil køre til hende for at få personlig vejledning. Derfor har hun også længere åbningstid om torsdagen, så alle har mulighed for at komme forbi.

- Det kan godt se fint ud med mine guld-bogstaver, og at det er så god kvalitet, jeg har, men jeg synes bare, at der skal være plads til alle. Det handler selvfølgelig om stil og smag, men der er også et så bredt udvalg, så jeg tror, mange vil kunne finde noget, uddyber hun.

Sofaen, som står i Svalehuset, kan blive lavet, som man ønsker det med mål og materiale. Sofie Brøndum hjælper også gerne med at indrette, hvis man har behov for det. Privatfoto
Alt i køkkenet, selv køkkenelementerne, kan købes eller bestilles hjem. Privatfoto
I Svalehuset kan man også købe flere kunstværker fra forskellige kunstnere i Danmark og udlandet. Sofie Brøndum gør meget ud af at besøge dem alle og have en god kontakt til sine leverandører. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Sofie Brøndum har brugt de seneste måneder på at sætte lejligheden i stand og indrettet den efter sin egen hjemlige stil. Privatfoto


På væggen bag sengen har Sofie Brøndum hængt stoftapet op. Dette er i silke, men det kan også fås i andre typer stoffer. Privatfoto
Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

De vil 3D-printe knogledele til trafikofre og kræftramte: - Vi udnytter, at kroppen er fantastisk til at gendanne sig selv

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Odense

Efter afsløringer: Næste år vokser kontroltrykket på gartnerierne

Odense Bulldogs For abonnenter

Bulldogs-hardhitter blev frikendt - Martin Larsen kan alligevel spille onsdag mod Rungsted

Kerteminde

Mangler du en hundeskov? Kommunen overvejer - igen - at lave fristed for de firbenede

Navne For abonnenter

Dødsfald: Poul fik polio som 18-årig, men skabte stor boghandel, som han måtte sælge, da det gik bedst

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Danmark For abonnenter

Frysende migranter i klemme i strid mellem Hviderusland og EU

Odense

Inspektion afslører: Gartnerier opbevarer og anvender ulovlige kemikalier i stort omfang

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Assens

Lasse skyder med skarpt efter kandidattest: - Det stemmer ikke helt overens med virkeligheden

Kerteminde For abonnenter

Ville sælge krudt til arme og 'kærlighedsmedicin': Mand fængslet for store mænger doping og potensmedicin

Navne

Gammel Skibhusdreng gik tilbage i tiden: Cyklede som treårig alene op ad Skibhusvej

Annonce