Annonce
Erhverv

Trådløst termometer: Fynsk opfindelse holder maden frisk

For Casper Harlev (tv) og hans partner Tobias Ejersbo begyndte det hele med en temperatur- og futighedsmåler, som var udviklet til at optimere produktionen hos gartnerierne. Men produktet har vist sig at have langt flere anvendelsesmuligher. Arkivfoto: Nils Svalebøg
  • De to unge opfindere bag Odense-firmaet Sensohive har fået millioner fra en investor og en fond. Nu kan de få deres trådløse termometer ud til restauranter og fiskehandlere, som vil være sikker på, at råvarerne er kolde nok.

Det begyndte med en trådløs temperatur- og fugtighedsmåler - oprindeligt udviklet til at styre produktionen af planter i gartnerierne. Men selv om der stadig er enkelte gartnerier på kundelisten, så arbejder folkene bag Sensohive i dag på et helt nyt markedsområde - og der er flere på vej. For virksomheden har med nye investorer fået mulighed for at skaffe sig en væsentligt hurtigere adgang til andre og større markeder. Det fortæller Casper Harlev, der er administrerende direktør og medstifter af Sensohive.

- Det gør en kæmpe forskel for os. Vi er nu kommet til det stadie, hvor vi har formået at lave et produkt og sende den første faktura. Så nu kan vi for alvor sætte fart på udviklingen, siger han.

Virksomheden, der blev stiftet i 2014, har fået tilsagn om 1,8 millioner kroner fra Markedsmodningsfoden under Erhvervsministeriet.

- Og ved siden af det har vi lukket en investering fra en større dansk investor. Han har lagt en million kroner for 10 procent af virksomheden, siger Casper Harlev, der sammen med sine to medstiftere nu har fået ro til at udvikle forretningen.

Annonce

Hurtigere på markedet

- Uden investorer ville vi ikke have kræfterne til at køre så hårdt på, som vi gør nu. Og det gælder både produktion, salg og hele det setup, der følger med, siger Casper Harlev og fortsætter:

- Det giver os muligheden for langt hurtigere at få adgang til markedet - uden investorer ville vi kun kunne sælge til få kunder af gangen, og det ville være virkelig hårdt at løbe op i den skala, som vi gerne vil.

Forretningen i Sensohive er stadig bygget op omkring den trådløse temperatur- og fugtighedsmåler. Men hvor det for bare et år siden handlede om gartnerier, så satser virksomheden i dag på automatisk fødevarekontrol.

Gennem virksomheden Esmiley lever de fynske iværksættere sensorer, til overvågning af temperaturer i køle- og fryseskabe.

- Kunderne hos Esmiley er restaurationer og fødevarevirksomheder. Kort fortalt sørger Esmiley for, at deres kunder får en glad smiley, når fødevarekontrollen kommer forbi, siger Casper Harlev.

Det sker blandt andet ved at holde styr på virksomhedernes egenkontrol og medarbejdernes hygiejnekurser.

Annonce

Har fået et solidt fodfæste

- Vi leverer så de sensorenheder, der holder styr på temperaturerne i køl og frys. Det ville være en meget stor opgave for os, hvis vi skulle ud og løbe samtlige fiskehandlere, slagtere eller restauranter op, siger direktøren, der sammen med den sjællandske virksomhed for alvor har fået gang i omsætningen.

De to virksomheder har arbejdet sammen om projektet i et års tid, og siden foråret er samarbejdet for alvor blevet formaliseret. Samtidig har Sensohive fået så solidt et fodfæste, at virksomheden nu er rykket ud af SDU Cortex Lab.

- Deres opgave var at bringe os fra idéstadiet og ud på markedet. Der er vi nu. Vi har fulgt deres opskrift, og den er lykkedes, siger Casper Harlev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Debat

Frodig kulturfantasi midt i et corona-år

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Landskendt da han blev smadret med koben af hjemmerøvere: Nu får afdøde Gunner "Lyø" Andresen naturperle opkaldt efter sig

Annonce