Annonce
Sport

TPI-træner tror på tæt lokalkamp

Sidst de to hold mødtes, endte det 1-1. Nu mødes TPI og Dalum IF igen, og denne gang kommer der to hold på banen, som vil kæmpe for at vende deres respektive dårlige stimer. Foto Birgitte Carol Heiberg

Det bliver tæt og intenst, når Tarup-Paarup søndag spiller hjemme mod Dalum IF i 2. divisionens pulje 1. Det vurderer Søren Ravn Jensen, der er assistenttræner for hjemmeholdet.

Fodbold: To pladser og fem point adskiller Tarup-Paarup (TPI) og Dalum IF, før lokalrivalerne søndag skal i kamp på Home Tarup Park. Udeholdet er favoritter hos bookmakerne og skal forsøge at vende en dårlig stime. Men oprykkerne fra TPI er på hjemmebane og kender en del til gæsterne.

- Det bliver en lige kamp. Vi kender hinanden godt, og vi har spillet en del gange mod hinanden. Det er altid nogle lige kampe. Og begge hold er inde i nogle svære perioder rent pointmæssigt, så det kan også sagtens blive en nervøs kamp, hvor fysikken og nerven nok bliver afgørende, siger TPI's assistenttræner Søren Ravn Jensen.

Værterne har aldrig før kunnet tage imod Dalum IF til en kamp af så stor betydning. Hjemmeholdet rykkede i sommer op i 2. division for første gange nogensinde. Holdene har dog mødtes en gang tidligere på sæsonen. Det var i fjerde spillerunde, og da endte det 1-1 på Lars R. Jacobsen PARK.

Søndag får begge hold chancen for at gå efter det fulde udbytte, når lokalbraget sparkes i gang klokken 13.00 på Paarupvej.

Annonce

Fra tre- til tokløver

I spidsen for TPI står assistenterne Søren Ravn Jensen og Simon Ditlevsen. Det har de gjort, siden cheftræner Jan Knudsen for en måned siden sagde sit job op og mens klubben har ledt efter en afløser. Og det har fungeret fint, understreger Søren Ravn Jensen.

- Det har været meget naturligt. Vi har bare arbejdet videre med de ting, der var sat i søen. Vi var et trekløver, og nu er vi så to. Vi har kørt videre i samme stil og været enige om, hvordan tingene skulle køres. Og det med at være cheftrænere, det har vi begge været før, så den rolle er vi hurtigt faldet ind i, siger han.

Søren Ravn Jensen er overordnet set tilfreds med, at TPI står med 10 point for 12 kampe og ligger nummer ni i ligaen.

Dalum IF, der har håndfuld point mere, indtager syvendepladsen. Udeholdet har dog tabt deres tre seneste kampe og ligger lige nu placeret midt i det hele. De røde har fem point op til skillelinjen for oprykningsspillet og det samme ned til nærmeste forfølger, Vejgaard.

Til kampen søndag må TPI undvære Lasse Rasmussen og Rasmus Nørgaard, mens Dalum IF håber på at igen at have Mathias Schilling til rådighed. Ellers kommer gæsterne med samme trup, som i sidste weekend tabte til Aarhus Fremad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce