Annonce
Sport

TPI sparer landsholdsspillerne

Christian Bannis, Anders Fønss og Mads Bertelsen bliver alle doseret i løbet af kampen mod Thisted, fordi der en vigtig 2. divisionskamp for TPI fredag aften i Kolding IF. Foto: Sugi Thiru

TPI's fem landsholds-vikarer får alle spilletid mod Thisted i pokalen onsdag aften, men alle får ikke hele kampen.

FODBOLD: Selv om TPI onsdag aften kan stille med hele fem landsholds-vikarer, så er de fynske 2.divisions-oprykkere klart underdog mod Thisted, der er tophold i 1. division med 15 point ligesom Viborg og HB Køge.

Faktisk har TPI tænkt sig at dosere Christian Bannis, Mads Bertelsen og Anders Fønss, så de ikke kommer til at spille hele kampen mod Thisted. Anderledes ser det ud med Victor Vobbe Larsen og Kasper Skræp, der fulgte kammeraternes landskamp fra bænken i Trnava i Slovakiet.

- Selvfølgelig vil vi søge sensationen, men vi når næppe i Parken, og for os er 2. division det vigtigste. Derfor doserer vi dem, der har spillet landskamp, så de er friske til vores turneringskamp i Kolding fredag aften, siger sportschef Jesper Rasmussen til Sport Fyn.

- Thisted doserer formentlig også, men jyderne ser stærke ud og har vundet de sidste kampe. De er bedre på bolden, træner mere og kan altså spille kl. 17.15. Det havde vi ikke kunnet, hvis kampen var blevet spillet hos dem. Vore spillere kommer direkte fra studie eller arbejde, siger Jesper Rasmussen om pokalkampen på Home Tarup Park, hvor man kan komme ind for en 50'er.

Annonce

Tilgang fra AaB

TPI har iøvrigt fået tilgang af midtbanespilleren Anders Harpøth Østergaard, der efter en andetholdskamp mod Utopia har fået plads på bænken mod Thisted. Han har spillet på AaB's U19 og hos reserverne i den nordjyske storklub, men er rejst til Odense for at studere medicin.

- Han er godt skolet i AaB og er god på bolden. Nu skal han bare lære alt det nye her hos os, siger Jesper Rasmussen.

TPI's højre back Lasse Rasmussen pådrog sig en knæskade i udekampen i Vejgaard og skal MR-scannes for at få vurderet, hvor alvorlig skaden er. Derfor kommer Mikkel Foged, som TPI har lånt i Fredericia, til at spille højre back.

Thisted har mange fine navne som Jeppe Mehl, Glenn Rask og ikke mindst finnen Sakari Tukiainen på 1,90 meter. Han er hentet fra finske Rovaniemen Pallaseura og har tidligere spillet i Estland blandt andet hos Flora Tallinn. Han har taget 1. division med storm. Med syv mål ud af Thisted elleve scoringer er han 2. divisions topscorer på holdet, der er ubesejret i seks kampe efter ellers ikke at have magtet at score i de to første turneringskampe.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

KMD Cup kommer til Odense

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce