Annonce
Sport

TPI sparer landsholdsspillerne

Christian Bannis, Anders Fønss og Mads Bertelsen bliver alle doseret i løbet af kampen mod Thisted, fordi der en vigtig 2. divisionskamp for TPI fredag aften i Kolding IF. Foto: Sugi Thiru

TPI's fem landsholds-vikarer får alle spilletid mod Thisted i pokalen onsdag aften, men alle får ikke hele kampen.

FODBOLD: Selv om TPI onsdag aften kan stille med hele fem landsholds-vikarer, så er de fynske 2.divisions-oprykkere klart underdog mod Thisted, der er tophold i 1. division med 15 point ligesom Viborg og HB Køge.

Faktisk har TPI tænkt sig at dosere Christian Bannis, Mads Bertelsen og Anders Fønss, så de ikke kommer til at spille hele kampen mod Thisted. Anderledes ser det ud med Victor Vobbe Larsen og Kasper Skræp, der fulgte kammeraternes landskamp fra bænken i Trnava i Slovakiet.

- Selvfølgelig vil vi søge sensationen, men vi når næppe i Parken, og for os er 2. division det vigtigste. Derfor doserer vi dem, der har spillet landskamp, så de er friske til vores turneringskamp i Kolding fredag aften, siger sportschef Jesper Rasmussen til Sport Fyn.

- Thisted doserer formentlig også, men jyderne ser stærke ud og har vundet de sidste kampe. De er bedre på bolden, træner mere og kan altså spille kl. 17.15. Det havde vi ikke kunnet, hvis kampen var blevet spillet hos dem. Vore spillere kommer direkte fra studie eller arbejde, siger Jesper Rasmussen om pokalkampen på Home Tarup Park, hvor man kan komme ind for en 50'er.

Annonce

Tilgang fra AaB

TPI har iøvrigt fået tilgang af midtbanespilleren Anders Harpøth Østergaard, der efter en andetholdskamp mod Utopia har fået plads på bænken mod Thisted. Han har spillet på AaB's U19 og hos reserverne i den nordjyske storklub, men er rejst til Odense for at studere medicin.

- Han er godt skolet i AaB og er god på bolden. Nu skal han bare lære alt det nye her hos os, siger Jesper Rasmussen.

TPI's højre back Lasse Rasmussen pådrog sig en knæskade i udekampen i Vejgaard og skal MR-scannes for at få vurderet, hvor alvorlig skaden er. Derfor kommer Mikkel Foged, som TPI har lånt i Fredericia, til at spille højre back.

Thisted har mange fine navne som Jeppe Mehl, Glenn Rask og ikke mindst finnen Sakari Tukiainen på 1,90 meter. Han er hentet fra finske Rovaniemen Pallaseura og har tidligere spillet i Estland blandt andet hos Flora Tallinn. Han har taget 1. division med storm. Med syv mål ud af Thisted elleve scoringer er han 2. divisions topscorer på holdet, der er ubesejret i seks kampe efter ellers ikke at have magtet at score i de to første turneringskampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];