Annonce
Gear

Toyota Camry er tilbage i Europa

Toyota Camry er lanceret i en ny generation. Og den kommer til Europa i 2019. Foto: Toyota

Dog foreløbig kun i en hybrid-version.

Vi havde så småt forberedt os til en fremtid uden de store klassiske japanske sedaner. Men nu er Toyota Camry tilbage i Europa efter 14 års fravær. Det sker, fordi Toyota snart stopper produktionen af Avensis, og der kommer ingen afløser. Toyota dropper Avensis, der efterhånden er en gammel model, og som har det svært i et firmabilsmarked, hvor premium-mærker som Audi, BMW og Mercedes de seneste år har vundet store markedsandele. Her kan Camry måske været et frisk pust.

Den nye Toyota Camry kommer til Europa i starten af 2019. Den danske importør kan endnu ikke sige, om modellen lanceres i Danmark. Der er tale om en ret ny Camry, som blev lanceret i USA i fjor, dog i første omgang udelukkende som hybrid.

Annonce

Nye tider

Camry rammer markedet på et tidspunkt, hvor mange omstiller fra diesel til benzin, og her kan Toyotas hybrid-teknologi have en force. Her er tale om en firecylindret benzinmotor på 2,5 liter, der er på lige omkring 200 hk. På det amerikanske marked har Camry slået sit navn fast og er en meget solgt model.

Den ottende generation af Toyota Camry bygger på Toyotas globale TNGA-platform og er en af de i alt otte hybrid-modeller, som Toyota vil have på markedet i Europa. På mål er der dog heller ikke tale om en kæmpeflyder. Med en længe på godt 4,90 meter er vi her i samme luftlag som f.eks. Opel Insignia Grand Sport, hvor akselafstanden på 2,82 meter også matcher. Toyota bevæger sig således ikke ind i Audi A6-land, hvor en A6 sedan er fire cm længere, men har 10 cm mere mellem akslerne. Men hvis prisen er rigtig, kunne en veludstyret Camry meget vel være et alternativ til en mere klassisk firmabil.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce