Annonce
Gear

Toyota Camry er tilbage i Europa

Toyota Camry er lanceret i en ny generation. Og den kommer til Europa i 2019. Foto: Toyota

Dog foreløbig kun i en hybrid-version.

Vi havde så småt forberedt os til en fremtid uden de store klassiske japanske sedaner. Men nu er Toyota Camry tilbage i Europa efter 14 års fravær. Det sker, fordi Toyota snart stopper produktionen af Avensis, og der kommer ingen afløser. Toyota dropper Avensis, der efterhånden er en gammel model, og som har det svært i et firmabilsmarked, hvor premium-mærker som Audi, BMW og Mercedes de seneste år har vundet store markedsandele. Her kan Camry måske været et frisk pust.

Den nye Toyota Camry kommer til Europa i starten af 2019. Den danske importør kan endnu ikke sige, om modellen lanceres i Danmark. Der er tale om en ret ny Camry, som blev lanceret i USA i fjor, dog i første omgang udelukkende som hybrid.

Annonce

Nye tider

Camry rammer markedet på et tidspunkt, hvor mange omstiller fra diesel til benzin, og her kan Toyotas hybrid-teknologi have en force. Her er tale om en firecylindret benzinmotor på 2,5 liter, der er på lige omkring 200 hk. På det amerikanske marked har Camry slået sit navn fast og er en meget solgt model.

Den ottende generation af Toyota Camry bygger på Toyotas globale TNGA-platform og er en af de i alt otte hybrid-modeller, som Toyota vil have på markedet i Europa. På mål er der dog heller ikke tale om en kæmpeflyder. Med en længe på godt 4,90 meter er vi her i samme luftlag som f.eks. Opel Insignia Grand Sport, hvor akselafstanden på 2,82 meter også matcher. Toyota bevæger sig således ikke ind i Audi A6-land, hvor en A6 sedan er fire cm længere, men har 10 cm mere mellem akslerne. Men hvis prisen er rigtig, kunne en veludstyret Camry meget vel være et alternativ til en mere klassisk firmabil.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce