Annonce
Nyborg

Torvet klar til næste års julemarked

Sådan skulle torvet i Nyborg gerne se ud, når julemarkedet 2020 skal i gang. Ind til videre holder tidsplanen for renoveringen og derfor ser det ud til, at det renoverede torv kan indvies i forbindelse med julemarkedet. Illustration: Cubo og JaJa Arkiteiter.
Hvis alt går vel, er entreprenøren netop færdig med det nye Torv til julemarkedet 2020.

Nyborg: At holde julemarked på en parkeringsplads bag ved Nyborg Rådhus er en nødløsning - og alle krydser fingre for, at boderne, julemanden, skovnissen Posse og ikke mindst alle gæsterne kan holde julemarked på et splinternyt torv i julen 2020.

De officielle meldinger om byggeriet er i hvert fald, at Torvet er færdig renoveret i november 2020. Altså lige nøjagtig tids nok til at få pladsen fejet og gjort helt klar til julemarkedet.

- Foreløbig går arbejdet på Torvet efter planen - også selv om de arkæologiske udgravninger trak lidt ud. Det var der lagt luft til i tidsplanen, siger leder af Nyborg Slot, museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen.

- Så vi glæder os til at kunne indvie det renoverede torv i forbindelse med julemarkedet næste år, siger hun - i øvrigt efter at have været en tur rundt på dette års marked.

Torvet renoveres i forbindelse med det store slotsprojekt - og det er slut med at bruge den fornemme plads som p-plads. Torvet blev anlagt i 1500 tallet af kong Christian III, og det blev blandt andet brugt som turneringsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Nyborg

Tyv på spil i Ullerslev-Centret

Annonce