Annonce
Nyborg

Torvet klar til næste års julemarked

Sådan skulle torvet i Nyborg gerne se ud, når julemarkedet 2020 skal i gang. Ind til videre holder tidsplanen for renoveringen og derfor ser det ud til, at det renoverede torv kan indvies i forbindelse med julemarkedet. Illustration: Cubo og JaJa Arkiteiter.
Hvis alt går vel, er entreprenøren netop færdig med det nye Torv til julemarkedet 2020.
Annonce

Nyborg: At holde julemarked på en parkeringsplads bag ved Nyborg Rådhus er en nødløsning - og alle krydser fingre for, at boderne, julemanden, skovnissen Posse og ikke mindst alle gæsterne kan holde julemarked på et splinternyt torv i julen 2020.

De officielle meldinger om byggeriet er i hvert fald, at Torvet er færdig renoveret i november 2020. Altså lige nøjagtig tids nok til at få pladsen fejet og gjort helt klar til julemarkedet.

- Foreløbig går arbejdet på Torvet efter planen - også selv om de arkæologiske udgravninger trak lidt ud. Det var der lagt luft til i tidsplanen, siger leder af Nyborg Slot, museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen.

- Så vi glæder os til at kunne indvie det renoverede torv i forbindelse med julemarkedet næste år, siger hun - i øvrigt efter at have været en tur rundt på dette års marked.

Torvet renoveres i forbindelse med det store slotsprojekt - og det er slut med at bruge den fornemme plads som p-plads. Torvet blev anlagt i 1500 tallet af kong Christian III, og det blev blandt andet brugt som turneringsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce