Annonce
Nyborg

Touren til Nyborg: Campingplads kimes ned af cykelfans

Tina Jensen, der driver Nyborg Strand Camping, har allerede fået mange henvendelser fra cykelfans, der vil reservere en plads i juli 2021, når Tour de France-rytterne suser lige forbi ude på Hjejlevej. Arkivfoto: Yilmaz Polat.

Nyborg Strand Camping ligger lige op til Tour de France-ruten gennem Nyborg. Så snart nyheden var ude, begyndte telefonen at kime hos indehaveren af pladsen. Det er især danske cykelfans, der vil opleve løbet fra 1. parket.

Nyborg: Selv om der er over to år, til verdens største cykelcirkus rammer Fyn og Nyborg i juli 2021, har Nyborg Strand Camping allerede travlt med at skrive reservationer ind i kalenderen. Campingpladsen ligger ved Hjejlevej ud mod Knudshoved og dermed på selve opløbsstrækningen. Og det har cykelfans tilsyneladende allerede opdaget.

- Der er allerede helt vildt mange, der har ringet for at reservere en plads, når Tour de France kommer til byen, siger Tina Jensen, der ejer og driver campingpladsen.

- For at jeg kan styre det, er jeg nødt til at bede dem sende en mail. For vores reservationssystem rækker jo ikke så langt frem som til sommeren 2021, siger Tina Jensen.

Hun oplyser, at det foreløbig er danske cykelfans, der ringer for at plads til telt eller campingvogn lige ved siden af den korte rute fra broen til målstregen på Storebæltsvej.

Et forsigtigt skøn fra arrangørerne af verdens største cykelløb siger, at der kommer mindst 50.000 mennesker til Nyborg for at følge afslutningen af etapen fra Roskilde til Nyborg.

Det kan ikke undgå at skabe travlhed overalt i byen, og direktøren for Nyborgs største hotel, Nyborg Strand, glæder sig allerede.

- Jeg vil virkelig gerne opleve den dag her på hotellet, siger Poul Jacobsen, direktør på Hotel Nyborg Strand gennem mange år.

- Det bliver en folkefest, og prøv at tænke på, hvor mange millioner mennesker over hele verden, der vil følge løbet i tv. Det er helt fantastisk, at en lille by som Nyborg kan få noget så stort som Tour de France til byen, siger direktøren.

Poul Jacobsen vil derimod ikke sige noget om, hvorvidt hotellet på en eller anden måde kommer i spil i forbindelse med cykelløbet eller måske allerede har modtaget reservationer.

- Vi udtaler os aldrig om kundeforhold, så jeg kan ikke sige noget om eventuelle reservationer, siger Poul Jacobsen.

Poul Jacobsen og Nyborg Strand er ellers vant til at have cykelryttere som gæster. Karavanen fra Danmarks største cykelløb, Postnord Danmark Rundt, tager stort set hvert år ophold på Nyborg Strand, uanset om der køres på Fyn eller ej.

- Det er jo fordi, vi er store nok til at huse alle deltagere i Postnord Danmark Rundt. Men Tour de France er altså noget helt andet. Det er måske 100 gange større, siger Poul Jacobsen.

På nabohotellet, Hesselet, glæder hotelchefen sig også over, at Nyborg bliver målby i verdens største cykelløb.

- Det er helt fantastisk og dejligt for byen, men om det kommer til at påvirke vores forretning, ved jeg ikke. Vi er jo en løbende forretning, der hele tiden har noget i gang, og vi sidder ikke og venter på et arrangement som Tour de France, siger hotelchef Christina Petersson.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce