Annonce
Nyborg

Touren til Nyborg: Campingplads kimes ned af cykelfans

Tina Jensen, der driver Nyborg Strand Camping, har allerede fået mange henvendelser fra cykelfans, der vil reservere en plads i juli 2021, når Tour de France-rytterne suser lige forbi ude på Hjejlevej. Arkivfoto: Yilmaz Polat.

Nyborg Strand Camping ligger lige op til Tour de France-ruten gennem Nyborg. Så snart nyheden var ude, begyndte telefonen at kime hos indehaveren af pladsen. Det er især danske cykelfans, der vil opleve løbet fra 1. parket.

Nyborg: Selv om der er over to år, til verdens største cykelcirkus rammer Fyn og Nyborg i juli 2021, har Nyborg Strand Camping allerede travlt med at skrive reservationer ind i kalenderen. Campingpladsen ligger ved Hjejlevej ud mod Knudshoved og dermed på selve opløbsstrækningen. Og det har cykelfans tilsyneladende allerede opdaget.

- Der er allerede helt vildt mange, der har ringet for at reservere en plads, når Tour de France kommer til byen, siger Tina Jensen, der ejer og driver campingpladsen.

- For at jeg kan styre det, er jeg nødt til at bede dem sende en mail. For vores reservationssystem rækker jo ikke så langt frem som til sommeren 2021, siger Tina Jensen.

Hun oplyser, at det foreløbig er danske cykelfans, der ringer for at plads til telt eller campingvogn lige ved siden af den korte rute fra broen til målstregen på Storebæltsvej.

Et forsigtigt skøn fra arrangørerne af verdens største cykelløb siger, at der kommer mindst 50.000 mennesker til Nyborg for at følge afslutningen af etapen fra Roskilde til Nyborg.

Det kan ikke undgå at skabe travlhed overalt i byen, og direktøren for Nyborgs største hotel, Nyborg Strand, glæder sig allerede.

- Jeg vil virkelig gerne opleve den dag her på hotellet, siger Poul Jacobsen, direktør på Hotel Nyborg Strand gennem mange år.

- Det bliver en folkefest, og prøv at tænke på, hvor mange millioner mennesker over hele verden, der vil følge løbet i tv. Det er helt fantastisk, at en lille by som Nyborg kan få noget så stort som Tour de France til byen, siger direktøren.

Poul Jacobsen vil derimod ikke sige noget om, hvorvidt hotellet på en eller anden måde kommer i spil i forbindelse med cykelløbet eller måske allerede har modtaget reservationer.

- Vi udtaler os aldrig om kundeforhold, så jeg kan ikke sige noget om eventuelle reservationer, siger Poul Jacobsen.

Poul Jacobsen og Nyborg Strand er ellers vant til at have cykelryttere som gæster. Karavanen fra Danmarks største cykelløb, Postnord Danmark Rundt, tager stort set hvert år ophold på Nyborg Strand, uanset om der køres på Fyn eller ej.

- Det er jo fordi, vi er store nok til at huse alle deltagere i Postnord Danmark Rundt. Men Tour de France er altså noget helt andet. Det er måske 100 gange større, siger Poul Jacobsen.

På nabohotellet, Hesselet, glæder hotelchefen sig også over, at Nyborg bliver målby i verdens største cykelløb.

- Det er helt fantastisk og dejligt for byen, men om det kommer til at påvirke vores forretning, ved jeg ikke. Vi er jo en løbende forretning, der hele tiden har noget i gang, og vi sidder ikke og venter på et arrangement som Tour de France, siger hotelchef Christina Petersson.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce