Annonce
Nyborg

Tour de France skal bringe Nyborg i gult

Nyborg vil køre i gult, som en af landets førende cykelkommuner. I 2021 kommer Tour de France til byen. Arkivfoto: AP Photo/Peter Dejong
Tour de France i 2021 kan blive den helt perfekte affyringsrampe for Nyborg Kommunes nye cykelstrategi.

Nyborg: Tour de France-etapen, der i 2021 slutter på Storebæltsvej, kan blive den idéelle affyringsrampe for de ambitiøse planer om at gøre Nyborg til en landets førende cykelkommuner.

Det fastslår cykelstrategiplanen "Op på Jernhesten", som en arbejdsgruppe og Nyborg Kommunes erhvervs- og udviklingsudvalg har indstillet til vedtagelse i byrådet.

Strategiplanen skal få flere nyborgensere op på cyklen og fremme cykelturismen.

Og med Nyborgs status som målby for verdens største cykelløb er det, som arbejdsgruppen bag strategiplanen fastslår, "vigtigt før, under og efter Tour de France, at der er fokus på cykling. Tour de France 2021 vil således i høj grad løfte Nyborg som cykelby og cykelkommune".

Annonce

Mange gode idéer

Præcis, hvordan Tour de France-etapen med mål i Nyborg skal fremme cyklismen, kan formanden for Nyborg Kommunes erhvervs- og udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V), endnu ikke udtale sig detaljeret om.

- Men der er allerede mange idéer på bordet. Og også idéer, som godt kan bruges. Og det er klart, at Tour de France inden så længe skal syne af noget mere i Nyborg. Men vi skal omvendt også passe på med at fylde for meget Tour de France på. Det skulle jo nødig hænge os ud af halsen, når vi når frem til selve dagen, tilføjer han.

Ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger vil den danske del af Tour de France-organisationen på en konference i den nærmeste fremtid i øvrigt gå i detaljer med de fem danske start- og målbyer om planerne for at holde interessen fanget indtil de store dage i juli 2021, hvor verdens største cykelløb kommer til Danmark.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce