Annonce
Nyborg

Tour de France i vejen for byggeri på forurenet grund

Der bliver ikke bygget på Lynfrost-grunden, der kan skimtes til venstre i billedet, før Tour de France-rytterne har passeret målstregen her på Storebæltsvej i 2021. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Forureningen på Lynfrost-grunden kan ikke lægge hindringer i vejen for et nyt butiksområde. Det kan verdens største cykelløb til gengæld.
Annonce

Nyborg: Selv om der nu er grønt lys for byggeriet, vil der formentlig gå en rum tid endnu, før ejeren kan realisere planer om et større butiksområde på den forurenede Lynfrost-grund i Nyborg.

Region Syddanmark vurderer, at den gamle og omfattende tjæreforurening på grunden ved Storebæltsvej ikke er nogen trussel mod vandmiljøet i Storebælt og Nyborg Fjord.

Og dermed er der ikke længere noget, der kan forhindre ejeren, Philipsen Gruppen, i at gå videre med planerne om at opføre en lang række butikker med et samlet areal på 15.000 kvadratmeter på stedet.

Men Philipsen Gruppen vil næppe få lov til at gå i gang med byggeriet, før et meget omtalt cykelløb med mål lige ud for Lynfrost-grunden er overstået.

"Det bliver i august 2021, de kan gå i gang"

Søren Møllegård, vicekommunaldirektør i Nyborg Kommune

Annonce

Lokalplan i januar

Efter Region Syddanmarks "frikendelse" af forureningen på Lynfrost-grunden indleder Nyborg Kommune nu den proces, der skal føre til byrådets godkendelse af en lokalplan for butiksbyggeriet.

Nyborg Kommunes vicekommunaldirektør og teknik- og miljødirektør Søren Møllegård oplyser, at politikerne i teknik- og miljøudvalget og i byrådet formentlig allerede i januar vil få forelagt et forslag til en lokalplan for butiksbyggeriet.

Derefter følger en periode, hvor lokalplanforslaget skal i offentlig høring, før den endelige lokalplan skal til godkendelse i byrådet.

- Den endelige lokalplan vil formentlig kunne komme til godkendelse i byrådet i august eller september næste år. Men så er der jo Tour de France, konstaterer Søren Møllegård.

Annonce

Nærmest utænkeligt

Tour de France afvikler tre etaper i Danmark i juli 2021.

Den anden etape går fra Roskilde til Nyborg.

Og Lynfrost-grunden lige ud for målstregen ved McDonald's kommer til at spille en central rolle for målområdet og etableringen af faciliteter til det store maskineri, verdens største cykelløb bringer med til byen.

Derfor er det nærmest utænkeligt, at der kan være gang i et omfattende byggeri på Lynfrost-grunden på en dag, hvor Nyborg tager imod Tour de France og op mod 100.000 tilskuere.

Og Søren Møllegård regner da heller ikke med, at butiksbyggeriet kan gå i gang, før vinderen af den tredje etape i 2021 er fundet.

- Jeg forventer ikke, Philipsen Gruppen kan begynde at bygge før efter Tour de France, så det bliver i august 2021, de kan gå i gang, konstaterer han.

Annonce

Sparsomme oplysninger

Det er fortsat sparsomt med oplysninger om Philipsen Gruppens byggeplaner på Lynfrost-grunden.

Direktør Ole Philipsen har således ikke ønsket at gå i detaljer, før der foreligger en færdig lokalplan for området.

Et byrådsflertal bestående af Venstre, SF og Dansk Folkeparti har på forhånd tilkendegivet, at det foretrækker et byggeri med større butikker på 750 kvadratmeter og opefter - og enkelte servicebutikker som caféer og lignende på ned til 500 kvadratmeter.

Socialdemokratiet har af hensyn til detailhandlen i den eksisterende bymidte på forhånd helt afvist planerne om et stort, sammenhængende butiksområde på Lynfrost-grunden.

Offentligheden bliver formentlig først klogere på byggeplanerne ved Storebæltsvej, når kommunens teknik- og miljøudvalg i januar skal drøfte lokalplanforslaget for området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce