Annonce
Sport

Tour de France er tilbage på tysk tv efter boykot

Siden 2012 har tyskerne måttet undvære Touren, som er tilbage på tv efter flotte resultater fra cykelrytterne.

De tyske cykelryttere i Tour de France rider på en medgangsbølge for tiden, hvor de har sat sig på tre ud af de første fem etaper.

De gode resultater i det hårde cykelløb er givetvis skyld i, at Touren er kommet tilbage på tysk tv siden en boykot i 2012, hvor tv-kanalen ARD besluttede sig for at boykotte løbet på grund af de mange dopingskandaler, og det dårlige rygte sporten fik.

Men nu er cykelløbet tilbage i varmen, lyder det ifølge AFP.

- Jeg er meget glad for medieopmærksomheden, som vi får fra Tyskland i de første udsendelser. Jeg synes, det er en stor ære efter fire eller fem succesfulde år for tyske ryttere, siger André Greipel, som vandt 5. etape i Amiens i en medrivende slutspurt.

I sidste års Tour de France vandt de tyske ryttere fem ud af de første ni etaper, og et tilsvarende billede er ved at tegne sig i år, hvor tyske ryttere kører i den gule førertrøje og den grønne pointtrøje.

Greipel var af flere afskrevet som en af de bedste sprintere, og få nævnte tyskeren blandt favoritterne til at vinde den grønne pointtrøje i år, som han kører i for tiden.

- De sidste år er nogle, vi kan være stolte af, fordi vi med vores sejre får opmærksomheden på Tour de France tilbage i Tyskland, siger Greipel.

Landsmanden Tony Martin kører i den gule førertrøje, efter at han vandt brostensetapen tirsdag på imponerende vis.

- Det er en store ære, at tysk tv er tilbage. Vi har vist gode resultater, succesfulde resultater, siger Martin.

Fra 2012 frem til og med onsdagens etape har tyskerne taget 24 etapesejre i Tour de France.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce