Annonce
Sport

Tour de France er Froomes eneste plan

Gonzalo Fuentes/Reuters
Chris Froome træner igen efter sidste års styrt. Briten forbereder sig målrettet til Tour de France.

Det er fortsat drømmen om at kunne stille til start ved sommerens Tour de France, der fylder hos cykelstjernen Chris Froome.

Det fortæller han i et interview på Team Ineos' hjemmeside.

- Den eneste plan, som jeg har lavet for mig selv, er Tour de France, og indtil da vil jeg bid for bid forsøge at få mest muligt ud af hver træningslejr og hvert løb for at bygge på indtil juli.

- I sport er der ingen garanti, så der er ingen garanti for, at jeg vil være tilbage og kunne udfordre for det (Tour-sejren, red.), men jeg kommer til at give det absolut alt, hvad jeg har, siger han.

Chris Froome har vundet det franske etapeløb fire gange. Endnu en sejr vil bringe ham op på siden af Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault og Miguel Indurain.

Og det historiske islæt motiverer den britiske cykelrytter.

- Udsigten til at gå efter min femte gule trøje er af kæmpe stor betydning for mig.

Cykelstjernen er i øjeblikket på sin første officielle træningslejr efter det voldsomme styrt, der sidste år kostede ham deltagelsen i Tour de France.

Styrtet skete med en hastighed på 54 kilometer i timen og resulterede i brækkede lårben, ribben og albue. Skader som har krævet flere operationer og timevis af genoptræning.

Nu har den firedobbelte Tour-vinder fået grønt lys til at afslutte sin genoptræning og træne fuldt med.

- Jeg er ved at omlægge min genoptræning til træning. Jeg føler mig heldig over at være tilbage på cyklen.

- De næste par måneder bliver hårde, jeg er nødt til at få gang i min træning. Perioden handler om at få timer og kilometer i benene.

Froome vandt senest Tour de France i 2017.

Året efter gik sejren til holdkammerat Geraint Thomas, mens holdkammerat Egan Bernal endte øverst på podiet i den seneste udgave af løbet.

Holdchef for Ineos Dave Brailsford, fortalte tidligere på ugen ifølge Reuters, at holdet planlægger at køre for Egan Bernal og Geraint Thomas i dette års Tour de France.

Tour de France starter i Nice 27. juni.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce