Annonce
Sport

Tottenham ansætter José Mourinho som træner

Carl Recine/Ritzau Scanpix
José Mourinho har underskrevet en kontrakt med Tottenham, der løber frem til sommeren 2023.

Karismatiske José Mourinho skal være træner i Premier League-klubben Tottenham.

Det oplyser London-klubben på sin hjemmeside onsdag.

Tottenham fyrede tirsdag aften manager Mauricio Pochettino efter en periode med skuffende resultater, og straks efter gik rygterne i engelske medier på, at José Mourinho skulle overtage posten.

Mourinho er ansat i en stilling som head coach og har underskrevet en kontrakt, der løber frem til sommeren 2023, lyder det fra klubben, der blandt andre har Christian Eriksen i truppen.

- I José får vi en af de mest succesrige managers i fodbold. Han har enorm erfaring, kan inspirere hold og er en stor taktiker, siger Tottenhams bestyrelsesformand, Daniel Levy, og fortsætter:

- Han har vundet titler med alle klubber, han har trænet. Vi tror, at han kan bringe energi og tro til omklædningsrummet.

Mourinho var senest manager i Manchester United, men her blev han fyret i december 2018. Nu skal han så stå i spidsen for en anden Premier League-topklub, der dog har haft svært ved at finde melodien i denne sæson.

- Jeg er begejstret over at komme til en klub med så stor arv og så lidenskabelige tilhængere. Både truppens kvalitet og akademiet er spændende. Det tiltrækker mig at skulle arbejde med disse spillere, siger José Mourinho.

Mourinho brød igennem som træner i Porto, som han førte til Champions League-trofæet i 2004. Senere vandt han samme trofæ med Inter i 2010, samme år som han førte Inter frem til mesterskabet for andet år i træk.

Siden gik turen til Real Madrid, som han gjorde til mester i 2012. Derpå fik han comeback i Chelsea, som han vandt mesterskabet med i 2005, 2006 og 2015.

Nu har han så fået job hos London-rivalen Tottenham, der i sidste sæson tabte Champions League-finalen til Liverpool. Eriksens klub ligger aktuelt på 14.-pladsen efter 12 runder, der blot har kastet 14 point af sig.

Næste opgave i Premier League bliver lørdagens udekamp mod West Ham.

/ritzau/

Annonce
Nyhenden fra Tottenhams hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce