Annonce
Nyfødte

Totalt rygeforbud på gymnasiet - men på erhvervsskolen vender de skråen

På Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier er der ingen planer om at indføre rygeforbud efter sommerferien, oplyser skolernes direktør, Allan Kruse. Foto: Tim K. Jensen
Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier har ingen planer om følge Svendborg Gymnasiums eksempel og indføre rygeforbud - i hvert fald ikke endnu.

Svendborg: Der bliver ikke sat ind over for rygerne på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier i nær fremtid - men dermed ikke sagt, at det ikke vil ske på et tidspunkt.

Det oplyser skolernes direktør, Allan Kruse.

- Vi er ikke undervejs med en lignende beslutning. Det skal ikke forstås sådan, at vi helt afviser det, vi har bare ikke taget ordentligt stilling endnu, siger direktøren.

Det er der nogle årsager til, og den ene har med typen af elever at gøre, fortæller han.

- Vi har rigtig mange voksenelever. Folk på 40 plus og også 50 plus. Det skal ikke forstås som en undskyldning, men det er sådan noget, der gør, at vi lige vender skråen en ekstra gang, for nu at bruge et dårligt udtryk, siger Allan Kruse.

Der er også det ved det, at en erhvervsskoleelev ikke tilbringer tre år på skolebænken ligesom en gymnasieelev.

- En tømrerlærling har kun korte forløb her, mens den væsentligste tid foregår på arbejdspladsen. På arbejdspladsen kan vi ikke håndhæve det, og gad vide, om ikke også vi får svært ved at håndhæve det her på skolen over for elever, som er vant til, at de må ryge på deres arbejdspladser? lyder det fra direktøren. Som igen understreger, at ledelsen ingen planer har om at ignorere, at tobak ikke gør noget godt for nogen.

- Rygning er ubetinget skadeligt, men på den anden side er der den personlige frihed, og det er jo ikke ulovligt at ryge. Så hvordan afvejer man de to ting på en skole som den, vi har? Det er det, vi skal overveje. Så ser vi tiden an og holder øje med, hvad andre skoler som vores gør, siger Allan Kruse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Annonce