Annonce
forside

Tossede med musik: Unge dropper ferien for at spille guitar

Musiklærer Simon Stadsholt (i midten) starter sin workshop om basmusik med at sikre sig, at alle bassisterne har helt styr på, hvad der er hvad på deres instrumenter.
  • Så vigtig er efterårsferien heller ikke. Det mener de 90 fynske unge, der har byttet deres skolefri uge ud med en musikcamp på Skolerne i Oure, i hvert fald.

Svendborg: Det er en blandet flok, der sidder og lytter intenst til guitaristen Søren Andersens foredrag onsdag formiddag i den store hal på Skolerne i Oure. Flere af drengene har langt hår. Nogle så langt at det når ned til skuldrene. De fleste af dem spiller hård rock på deres guitarer. Andre spiller jazz, pop eller indie på alt fra bas til klaver. Fælles for alle de unge, som denne onsdag er samlet i Oure er, at de er tossede med en eller anden slags musik. Derfor er deres blikke også koncentreret rettet mod scenen, hvor Søren Andersen fortæller om, hvordan det er at kunne tjene penge på at spille musik.

- Husk at i forfanden altid skal være nysgerrige, minder han de unge om, før han runder foredraget af og lader de unge spredes på skolen til forskellige musikworkshops.

Det er tredjedagen på musikstartercampen på Fyn, som er arrangeret af Ungdomsringen, Bikubefonden, Svendborg Ungdomsskole og det danske band Nephew.

I alt har 90 fynske unge valgt at droppe efterårsferien og i stedet bruge ugen på at blive bedre til at spille musik.

Ludwig Riefler (tv) spiller på saxofon og Lukas Jørgensen (th) spiller på klaver. De to spiller musik normalt musik sammen hjemme på Langeland, men på musikcampen har de dannet et band sammen med fem andre.

Musikere på mange niveauer

Karina Jensen står i spidsen for musikcampen på Sydfyn, og det er hende, der sørger for, at det hele spiller.

- De fleste kender fodboldskoler. Det her er noget lignende, bare med musik i stedet, fortæller hun.

Campdeltagerne er mellem 13 og 18 år og spiller musik på vidt forskellige niveauer. Derfor blev de i mandags inddelt i bands, hvor medlemmernes niveau og musikale præferencer er nogenlunde ens.

- Den proces gør vi rigtig meget ud af, for de skal trods alt spille sammen og være sammen i en uge uafbrudt, siger Karina Jensen.

En del af musikcampen er også, at de unge får mulighed for at lære fra det bedste i faget. Derfor var bandet Ulige Numre forbi skolen tirsdag aften, ligesom kunsteren Carsten Lykke tidligere på ugen har lært de unge, hvordan bygger en musiknummer op fra bunden.

Hele ugen øver de 90 unge på deres instrumenter og får hver dag nye input fra forskellige kendte musikere. Torsdag aften skal de vise, hvad de har lært for deres familie og venner.
Annonce

Musik er federe end ferie

I i en af de fjerneste hjørner af den store skole, har musiklærer Simon Stadsholt sat gang i en workshop om basmusik. Lukas Jørgensen og Ludwig Riefler på 14 år fra Langelang er begge to bare med på en kigger. Ingen af dem kan spille bas.

- Vi spiller musik sammen derhjemme. I den her uge har vi lavet et band sammen med fem andre, og vi har faktisk allerede skrevet en sang, fortæller Lukas Jørgensen, som har spillet klaver de sidste syv år.

- Vi har haft et foredrag med en musiker, som lærte os en masse om, hvordan man skriver en sang med tekst, akkorder og alt det, uddyber Ludwig Riefler, der spiller på noget så sjældent som saxofon.

- Vi har ret forskellig musiksmag. Jeg godt lide noget instrumentalt uden sang, som for eksempel filmmusik. Lukas er kæmpe Radiohead-fan. Det er en fed blanding, og derfor er vores musik en ret speciel genre, fortæller han.

Lukas Jørgensen og Ludwig Riefler er enige om, at det er sjovere at bruge efterårsferien på at spille musik, end det er at bruge den på at holde ferie. Og de to drenge er allerede halvvejs inde i ugen sikre på, at de har lært noget nyt.

- Vi skal helt sikkert hjem og prøve at skrive numre selv, siger Lukas Jørgensen.

Torsdag aften er familie og venner inviteret til stor koncert på skolen, hvor de får lov til at opleve, hvad de unge har lært i ugens løb.

- Hvis i er kvinder og kan spille bas, så er i i høj kurs i musikmiljøe nu, fortæller musiklærer Simon Stadsholt. De fleste af tilhørerne er drenge, men der er også et par kvindelige bassister imellem.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Byudvikler vil udstykke 136 nye grunde nord for Langeskov, men der er et problem: - Man risikerer at blokere for den positive udvikling

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Faaborg-Midtfyn

Skulle aldrig have dumpet skrald i naturområde: Politiet fandt lynhurtigt frem til ejermanden

Odense

Ekstra millioner til handicappede og specialskoler: Enhedslisten går alligevel med i aftale til 13,7 milliarder kroner

Fyn

Transportministeren svinger pisken: Arriva får kæmpebøde får dårlig drift af Svendborgbanen

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Middelfart For abonnenter

Se kortet: Her er ugens bolighandler i Middelfart

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Fyn

Mistænkeligt fund af cykeldele måske fra Fyn i varevogn: Ukrainske mænd anholdt og fængslet

Odense For abonnenter

Byvandrer: - De laver spas med Morten Korchs buste

Assens

Syv bryllupper, fire nye luksuslejligheder og en kæmpe tipi: Gæsterne er vilde med outdoor-paradis på Helnæs

Annonce