Annonce
Sydfyn

Torvet på glatis: Idémænd vil give Svendborg en skøjtebane

To projektmagere har planer om at lave en skøjtebane på torvet i Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
En 300 kvadratmeter stor skøjtebane, der skal pryde torvet i Svendborg henover vintermånederne. Det er tanken, som to svendborgensere - hvoraf en sidder i byrådet - ønsker at føre ud i livet. De har allerede indsamlet store dele af pengene til projektet.
Annonce

Svendborg: Der er udsigt til, at strøgkunderne i Svendborg til vinter kan krydre deres indkøbtur med en runde med skøjterne på.

I hvert fald er to idérige mænd fra Svendborg langt fremme i deres planer om at etablere en 300 kvadratmeter stor skøjtebane, som skal ligge på torvet i vintermånederne.

Det er det socialdemokratiske byrådsmedlem Niels Christian Nielsen, som sammen med Poul Erik Andersen har udviklet projektet.

- Der er en del, der har talt om en skøjtebane gennem årene, uden der er gjort noget ved det. Derfor tog Poul Erik og jeg en snak og sagde, nu må det være, forklarer Niels Christian Nielsen om idéen, der skal være med til at bringe liv på det bilfrie torv.

- Vi har kigget mod Blokhus, som netop har kørt deres første hele sæson med en skøjtebane. Det projekt har vi taget afsæt i. Så vi taler om en bane på 25 gange 12,5 meter og en istykkelse på 8-10 centimeter, forklarer han.

Annonce

Har 1,3 millioner

Det kan lyde som en løs plan, som de to har fået, men der er faktisk bund i det.

Makkerparret har således allerede fået en hel del støttetilkendegivelser fra bidragsydere - heriblandt fra Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond og Fonden For Fynske Bank - som indtil videre har smidt i omegnen af 1,3 millioner kroner i projektet.

Skøjtebanens pris ligger på omkring to millioner kroner, hvorfor der stadig ligger et stykke arbejde forude for idémændene.

- Vi har sat juni af til at finde de resterende penge, så vi også kan nå at bestille banen, så den er klar til vintersæsonen, siger Niels Christian Nielsen, der forklarer, at de primært kommer til at henvende sig til erhvervsdrivende og virksomheder.

- Og vi har allerede fået et par donationer der fra, siger han.

Den skøjtebane, som projektmagerne lægger op til, vil til dels være afhængig af vejret, og er det ikke koldt nok, skal isen produceres af en slags omvendt varmepumpe, forklarer Niels Christian Nielsen.

I en tid, hvor der tales meget om klima, lyder det ikke som det mest energivenlige.

- Nej, det er det ikke, og vi vidste godt, at du ville stille det spørgsmål. Men jeg kan sige, at det er den nyeste teknologi, vi bruger, og strømmen skal komme fra vindmøller på Langeland. Så vi har et bæredygtig tankegang inde over det, siger Niels Christian Nielsen.

Annonce

Møde med torvegruppe

Det er meningen, at banen skal åbne 1. november og være der indtil slutningen af februar. Placeringen er i området omkring trappen op til Vor Frue Kirke, hvilket betyder, at der stadig er god plads til, at man holder fast i den ugentlige torvedag.

Inden skøjtebanen kan opføres endeligt, skal makkerparret præsentere projektet for forvaltningen og politikerne, ligesom de ynder at tage en snak med den såkaldte torvegruppe, der arbejder for at skabe liv på torvet.

- Vi skal selvfølgelig lige mødes med dem og tale om indretningen af torvet, siger Niels Christian Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce