Annonce
forside

Torvedebat: Meget snak - for lidt handling

Lars Dreyer ser gerne lidt mere tempo på arbejdet i Torvegruppen. Arkivfoto: Andreas Wraae Nielsen

Læserbrev: Det er utroligt, at Fyns Amts Avis bruger tid på snakken om Torvet i Svendborg. Senest flere læserbrev blandt andet fra Rudi Rusfort Kragh og endda et interview med Flemming Madsen.

Da jeg jo skal have noget for mit abonnement, så læste jeg de omtalte indlæg. Mest overrasende var de defensive svar fra mine gode bekendte Flemming Madsen og Rudi Rusfort Kragh. Tonen er, som da jeg flyttede til Svendborg for snart 50 år siden: "Vi når det nok". Jeg har en forventning om, at vores nye borgmester, Bo Hansen, gerne ser lidt mere aktivitet omkring sig, blandt andet også hvad udviklingen på Torvet angår.

Der var stor glæde i rød lejr efter kommunevalget i 2017, for nu kunne man få nedlagt parkeringspladserne på Torvet. Og det var første handling i det nye byråd, men hvad skal så i stedet for? Det tror jeg ikke, man havde tænkt på, for nu lød det, at det jo er borgernes torv, det vil sige, dem der havde fjernet bilerne, havde nu gjort deres.

Men sådan bør det ikke hænge sammen, for når et byråd vedtager en ændring, så bør man naturligvis have noget andet at sætte i stedet for. Som Rudi skriver: "Når der syntes ikke er sket mere, hænger det blandt andet sammen med Torvegruppens anerkendelse af den byplanmæssige faglighed og hensynet til de politiske beslutningsprocesser. Begge forhold kræver omtanke og tålmodighed" - citat slut. Sikke en gang ævl Rudi, og det ved du forhåbentlig godt selv.

Og Flemming, jeg læste interviewet med dig to gange, for at finde ud af, hvad det var, du eventuelt svarede. Du talte meget om hensyn og brugte eksemplet, at hvad nu hvis man ville have en skøjtebane, hvordan ville det så gribe ind i andre forhold. Og så er du inde på muligheder frem for begrænsninger. Det kan ingen være uenige med dig i.

Du kommer måske mere på Torvet end jeg, for jeg har så ikke lige set børnene lege ved springvandet, blandt andet ikke på Gammel Torvedag, for da var det slukket, "til glæde" for de mange turister, der var i byen den dag. Nå, men der var da heldigvis andet at se på.

Efterhånden leder det hen på forfatteren Poul Martin Møllers værk En Dansk Students Eventyr, hvor en af figurerne, Licentiaten, af lutter lærdom og uendelig selviagttagelse aldrig får udrettet noget. Men sådan er I jo ikke, heldigvis, så få nu sat gang i det torv, så det ikke skal fylde avisspalterne de næste mange år, igen. Og husk så aldrig at foretage nogle ændringer, før I har noget fornuftigt at sætte i stedet for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Borgmester efter DF'ers kritik af omstridt chef: - Overvej dit ansvar som arbejdsgiver

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];