Annonce
Faaborg-Midtfyn

Torve-renovering stikker af: Fem millioner kroner rækker slet ikke

Torvet i Ringe står foran en større renovering, og prisstigninger gør nu, at projektet bliver meget dyrere end først antaget. Foto: Ane Johansen
Budgettet til renoveringen af Torvet i Ringe skrider gevaldigt. Det er prisstigninger, der er den store synder.

Ringe: Fem millioner kroner. Det var beløbet, som politikerne glædeligt fandt i kommunekassen og sendte videre til en større renovering af Torvet i Ringe.

Men nu viser det sig, at det afsatte beløb langtfra rækker til at få gennemført det ønskede projekt med blandt andet ny legeplads og nyt springvand, scene og mulighed for udeservering ved den tidligere Punkt1-forretning, hvor en restaurant skal rykke ind.

Det betyder, at der er noget andet, vi ikke kan, og som så må gå i et lidt langsommere tempo. For vi har kun de penge, vi har.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget

Faktisk skal der findes cirka to millioner kroner ekstra til projektet, og det skyldes i høj grad prisstigninger på materialer. Det er resultatet, efter projektforslag og projektering nu er på plads.

Annonce

- Vi er med på, at det bliver dyrere, og det var et eller andet sted også forventeligt, siger Søren Kristensen (V), formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

Udvalget er netop blevet orienteret om situationen, og at projektet har været gransket for mulige besparelser. Men det er ikke muligt at spare, uden at det går væsentligt ud over den samlede kvalitet, lyder meldingen til politikerne.

Derfor har udvalget sagt god for, at de mange ekstra kroner hentes fra puljen, der er afsat i budget 2023 til realisering af masterplanen for Ringe. Her er de næste projekter pladsen foran kirken og Centrumpladsen.

- Det betyder, at der er noget andet, vi ikke kan, og som så må gå i et lidt langsommere tempo. For vi har kun de penge, vi har, understreger Søren Kristensen, der ikke kan sige noget om, hvilke andre projekter der eventuelt må udskydes eller sættes ned i tempo på grund af den noget dyrere torverenovering.

Slidt belægning

Prisstigningen på materialer udgør 1,3 millioner kroner af ekstraregningen, mens belægningen på Torvet har vist at være i så ringe forfatning, at det hele skal udskiftes - og det vil koste 600.000 kroner ekstra.

Arbejdet går i gang til august, hvor størstedelen af belægningen skal skiftes, det nye springvand kommer på plads, og det samme gør en lille scene.

Renovering af Torvet i Ringe er så småt gået i gang - blandt andet er der lagt prøveklinker. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune

Netop scenen giver lidt hovedbrud, idet det endnu ikke har været muligt at efterkomme ønsket om niveaufri adgang til scenen.

- Vi skal lige have en afklaring på, om det kan løses. Derfor skal vi have en ny runde, siger Søren Kristensen om grunden til, at torverenoveringen også er et punkt på majmødet i udvalget.

Det nye torv udstyres også med en stor scene, hvor der er niveaufri adgang, og så skal der plantes flere grønne træer. Selve renoveringen forventes at være afsluttet til marts næste år.

Det sidste, der laves, er legepladsen og belægningen rundt om den. Det kan først ske, efter at Torvecaféen er fjernet, og det sker først i 2023.

Lokale borgere med Peter Flindt Jensen i spidsen arbejder på at få skaffet penge til en rislebæk fra Torvet og ned til Ringe Sø. Det projekt skal tænkes med ind i renoveringen, og her er deadline for at få det gjort sat til 1. august.Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt på et år

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

OB

14.000 til pokalfinalen- så mange fynboer har aldrig tidligere set OB i en kamp i dette årtusinde

Annonce