Annonce
Sport

Torsdagskamp mod topholdet: Odense Bulldogs kan kun overraske

Vojtech Komarek afslutter for Odense Bulldogs i søndagens sejr over Hvidovre Fighters, der nu har trukket sig fra ligaen. Torsdag aften skal Bulldogs forsøge at bremse topholdet Rungsteds imponerende sejrsrække. Foto: Nils Svalebøg

Det suveræne tophold Rungsted Seier Capital kommer til Odense med 10 sejre i træk, men Bulldogs har det fint med at være underdog.

Ishockey: Det er bund mod top, der tørner sammen torsdag aften klokken 19.00 i Odense Isstadion. Ligaens nummer ni, Odense Bulldogs med 12 point for 19 kampe, tager imod det suveræne førerhold, Rungsted Seier Capital, der har hentet 49 point i 20 kampe.

De kapitalstærke nordsjællændere er i forrygende form. De seneste 10 kampe er alle vundet, og vi skal tilbage til 26. oktober for at finde Rungsteds seneste nederlag. Det var ude mod mesterholdet Aalborg, der vandt 6-2.

Men siden har Rungsted hentet 10 sejre i træk - og ni af dem endda i ordinær tid. I tirsdags måtte Rungsted for første gang i næsten seks uger afgive et enkelt point, da Aalborg Pirates fik 1-1 i ordinær tid. Men Rungsted vandt hjemmekampen 2-1 på et mål af Tim Daly fire minutter inde i overtiden.

Rungsted er med 83 mål ligaens mest scorende hold. Mattias Persson og Charlie Sarault er nummer to og tre på ligaens topscorerliste med 31 og 26 point. Kigger man kun på antal scorede mål, er Rungsted også godt med fremme på topscorerlisten med tre spillere i top-otte - Robin Bergman, Marcus Olsson og Tyler Fiddler med 12, 11 og 11 mål.

Annonce

Strukturen fastholdes

Det ligger nu fast, at Ishockeyligaen efter Hvidovres konkurs spilles færdig efter den struktur, der blev vedtaget inden sæsonstart.Nummer otte og ni i grundspillet spiller play-in (bedst af fem-serie, hvor nummer otte fører 1-0 på forhånd) om den sidste kvartfinaleplads. De syv bedste hold i grundspillet går direkte i kvartfinalen. Da der kun er ni hold tilbage i ligaen, vil alle hold altså som minimum have sikret sig en play-in-serie om den sidste slutspilsplads.

- Efter en hurtig dialog mellem Ligaforeningen og undertegnede oven på meldingen fra Hvidovre kom vi til at så tvivl om, hvorvidt play-in-systemet skulle skippes eller bevares. Det var en beklagelig fejl, for det kan vi naturligvis heller ikke lave om på midt i en sæson, siger ligaens turneringschef, Kim Pedersen, til ishockey.dk.

Da alle Hvidovres resultater er trukket ud af stillingen, bliver grundspillet nu på 40 kampe for alle hold, der mødes fem gange hver.

To hjemmesejre i træk

Odense Bulldogs har da også fået kærligheden at føle i sæsonens to første indbyrdes opgør. Hjemme tabte Bulldogs 2-7 til Rungsted 2. oktober, og 23. oktober vandt Rungsted 8-4 hjemme over Bulldogs i en besynderlig kamp. Her var Rungsted foran 6-0, men Odense fik reduceret til 6-4, inden Rungsted scorede de to sidste mål.

Men Bulldogs har fået forbedret defensiven, og især på hjemmebane er det fynske hold vokset med opgaverne. De to seneste hjemmekampe har givet fuldt pointudbytte med sejre på 3-2 over Frederikshavn og 4-2 over Hvidovre.

Efter Hvidovres konkurs er holdets resultater trukket ud af tabellen, og for Bulldogs handler det om at avancere fra den øjeblikkelige niendeplads. Der er seks point op til Rødovre på ottendepladsen og ni point op til Herlev på syvendepladsen, der giver direkte adgang til slutspillet.

Nummer otte og ni skal efter grundspillet mødes i en play-in-serie om den sidste slutspilsplads. Her får nummer otte fordelen af at føre 1-0 i kampe på forhånd i en serie, hvor man skal vinde tre kampe for at gå videre. Så det kræver kun to sejre, hvis man bliver nummer otte.

- I slutspillet kan alt ske. Vi så det sidste år, da vi som nummer syv røg ud til Herlev, der var blevet nummer 10. Og for to år siden gik Gentofte hele vejen til finalen, selv om de kun var blevet nummer seks i grundspillet, siger Allan Hoffmann, direktør for Odense Bulldogs.

Gentofte, der i 2016 havde den nuværende Bulldogs-målmand Teemu Seppänen som stærk keeper, blev valgt først i kvartfinalerne af grundspilsvinder Aalborg, men undertippede Gentofte slog Aalborg ud i kvartfinalerne, og i semifinalerne sendte Gentofte Odense Bulldogs ud, inden Gentofte tabte finaleserien til Esbjerg.

Når Bulldogs i denne uge spiller torsdag i stedet for fredag, skyldes det, at Odense Isstadion fredag, lørdag og søndag er optaget af DM i kunstskøjteløb.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce