Annonce
Odense

Torsdagens tal: Faaborg-Midtfyn Kommune er nu Fyns corona-hotspot

Tusindvis af fynboer lader sig i øjeblikket teste for corona. Ifølge torsdagens tal fra Statens Serum Institut er Faaborg-Midtfyn Kommune den kommune med den største forholdsmæssige spredning per indbygger. Foto: Mads Dalegaard/Scanpix
Faaborg-Midtfyn Kommune er den kommune på Fyn med den største spredning af konstateret coronavirus per 100.000 indbyggere. Fynboer testes i tusindvis for coronavirus.
Annonce

Fyn: Coronavirus er fortsat til stede i et relativt omfattende omfang på Fyn.

Det viser torsdagens tal fra Statens Serum Institut, der baserer sig på den meget store mængde test, som hver eneste dag bliver lavet på Fyn og i resten af landet.

De mange test afslører, at smitten er først og fremmest er til stede i Odense og Faaborg- Midtfyn kommuner. I Faaborg-Midtfyn Kommune er incidensen 52,5 med 27 smittedepå en uge. Incidensen i Odense Kommune er torsdag 50,4 med 103 smittede.

Incidensen dækker over det antal indbyggere per 100.000, som er konstateret smittet med coronavirus i løbet af den seneste uge.

Med til at trække tallene i Faaborg-Midtfyn Kommune op er det udbrud af coronavirus, som er sket på bostedet Egebo i Kværndrup. Her blev 16 ud af 18 beboere samt en medarbejder onsdag blevet positiv for coronavirus.

Annonce

Nedadgående i Odense

I Odense var det i sidste uge et markant udbrud af coronavirus blandt lærerstuderende på UCL, som fik smittetallene til at stige markant i Fyns største kommune.

Men i Odense går tingene den rigtige vej. I hvert fald er antallet af konstaterede smittede nedadgående. 8. september var der 17 nye smittede efter dage med 27 og 31 nye smittede i sidste uge. I går var der otte nye smittede. I dag er tallet så krøbet op på ni nye smittede.

Den forhøjede konstaterede smitte blandt fynboerne og danskerne i øvrigt - på landsplan steg antallet af smittede på et døgn til 317 - skal ses i lyset af, at borgerne hver dag lader sig teste i tusindvis.

Godt 25.000 personer er blevet testet det seneste døgn, oplyser Statens Serum Institut. I alt er der nu lavet mere end 2,8 millioner test i Danmark, siden jagten på coronavirus blev sat ind i det tidligere forår.

Annonce

Tusindvis af test

På Fyn kæmper Region Syddanmark er brav kamp for at følge med den store efterspørgsel på test. Ud over mere udstyr og flere ansatte sender Region Syddanmark i løbet af den kommende tid fire ekstra testbiler på vejene samtidig med, at man arbejder for at øge testkapaciteten i egne laboratorier.

Ifølge de seneste opdateringer fra det syddanske sundhedsvæsen (fra den 8. september) var i alt fire personer med coronavirus indlagt på hospitaler i regionen. En på intensiv.

Siden coronaudbruddets begyndelse er 872 personer på Fyn konstateret smittet med sygdommen.

I alt er 36 afdøde personer i Region Syddanmark blevet konstateret smittet med corona, siden sygdommen kom til landet. Kun Region Nordjylland har haft færre afdøde med corona. Her er tallet 30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce