Annonce
Fyn

Torsdagens tal: Aftagende Covid-19 smitte afspejles endnu ikke i OUH's indlæggelsestal

Der er undersøgt mere end 114.000 test for Covid 19 i Danmark det seneste døgn. 745 var positive. Også på Fyn er den konstaterede smitte nedadgående. 
Mens Covid-19 smitten på Fyn og i resten af Danmark er markant aftagende, er antallet af indlagte Covid-19 patienter på OUH på samme niveau som hidtil i 2021.

Fyn: Effekten af de omfattende restriktioner for at inddæmme smitte med Covid-19 i det danske samfund slår nu tydeligt igennem. Det ses i de tal for infektionens udbredelse, som Statens Serum Institut udsender på daglig basis.

Fra onsdag til torsdag er der blevet undersøgt i alt 114.074 test for Covid-19. Og af disse mange tusinde prøver har kun 745 vist sig at være positive for Covid-19. Det gør, at den såkaldte "positivprocent" for det seneste døgn er på 0,67. Så lavt har tallet ikke været siden september.

Dette positive tegn kommer efter, at sundhedsminister Magnus Heunicke tirsdag kunne fortælle, at kontakttallet for Covid-19 epidemien i Danmark nu er på 0,6. Det betyder, at udbruddet er markant aftagende rundt om i landet. En smittet bærer kun smitten videre til godt og vel en "halv person".

Annonce

Uændret på OUH

De positive tendenser i Covid-19 inddæmningen rundt om i landet afspejler sig endnu ikke på Odense Universitetshospital. Her er torsdag indlagt i alt 40 personer på hospitalet på grund af komplikationer med infektionen.

Gennem hele 2021 har antallet af indlagte Covid-19 patienter været nogenlunde stabilt. En dag toppede antallet af indlagte med 41 personer. Ellers har tallet adskillige dage været 40 eller tæt derpå.

Antallet af patienter, der er så medtaget af deres Covid-19 infektion, at de er blevet overflyttet til OUH's intensivpladser er torsdag på syv patienter. Her i 2021 har det højeste antal Covid-19 patienter på intensiv på OUH været i alt ni. Ikke på noget tidspunkt i år har der været mere end fem af OUH's Covid-19 patienter, der har været lagt i respirator.

Mens faldet af indlagte Covid-19 patienter ikke er slået nået til OUH, er presset på sygehusvæsenet i Danmark generelt lettet en smule. Torsdag var der indlagt 745 Covid-19 patienter på landets sygehus. Det var 26 patienter færre end døgnet forinden.

Annonce

Middelfart i top

Da Statens Serum Institut torsdag eftermiddag offentliggjorde sine tal for udbredelsen af den konstaterede Covid-19 smitte, stod det klart, at Middelfart Kommune torsdag fortsat er den kommune, hvor den konstaterede smitte er mest udbredt.

Incidensen i Middelfart Kommune - smitten målt per 100.000 indbyggere den seneste uge - er torsdag på 121,1 i den nordvestfynske kommune. Fyns næsthøjeste incidens er torsdag i Odense Kommune, hvor tallet er 104,8.

Derudover er de fynske incidenstal torsdag disse: Nordfyn 77,7, Ærø 67, Nyborg 56,3, Assens 48,8, Faaborg Midtfyn 38,9, Svendborg 27,5, Langeland 24,1 og Kerteminde 16,8.

Incidenstallene på Fyn er generelt markant lavere end det har været tilfældet i de forgangne uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce