Annonce
Sydfyn

Torsdagens sydfynske coronatal: To sydfynske kommuner har landets laveste incidens

Ærø og Langeland Kommune ligger i den bedste ende af landet, når man ser på udviklingen af coronatilfælde på landsplan torsdag eftermiddag. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Sydfyn: Hvis der er noget sted i landet, der er godt at befinde sig lige nu, er Ærø og Langeland et godt bud. De to sydfynske kommuner ligger nemlig nederst på listen af landets kommuner, når man regner på antallet af coronatilfælde.

Men selvom Svendborg er blandt de kommuner på Fyn med den højeste incidens, er udviklingen i det sydfynske næsten stagneret siden onsdag. Det er status quo på tallene i Svendborg, Langeland og på Ærø, mens Faaborg-Midtfyn Kommune har en lille stigning.

Ifølge de seneste tal, som Statens Serum Institut har offentliggjort torsdag 19. november klokken 14, er der de seneste syv dage registreret 64 smittede i Svendborg Kommune – det samme tal som onsdag.

Dermed lander incidensen på 110, og derfor er kommunen forsat på bekymringslisten. Herfra fjernes kommunen først, når incidenstallet er faldet til under 20.

Til gengæld er antallet af coronatilfælde steget i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor der de seneste syv dage er registreret 17 tilfælde, hvilket er fire flere end i går. Incidensen er steget fra 24 til 33, og derfor befinder kommunen sig stadig på bekymringslisten.

Det gør Langeland Kommune også, hvor der ikke er sket nogen ændring i tallene sammenlignet med i går, og derfor er incidensen stadig 24 med tre registrerede smittede de seneste syv dage.

På Ærø er der også status quo med én enkelt registreret smittet. Med en incidens på 16 er Ærø Kommune altså den eneste kommune på Sydfyn, der undgår at befinde sig på sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsliste.

På Fyn står det værst til i Nyborg, hvor incidensen torsdag er oppe på 115. I Odense Kommune er incidensen ligesom i Svendborg på 110.

På landsplan er det Herlev Kommune der ligger i den kedelige ende med en incidens på 342 efterfulgt af Brøndby og Albertlund med 337 og 332 i incidens. /anst

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce