Annonce
Sydfyn

Torsdagens smittetal: Svingende smitte i Svendborg

Smitten svinger meget i Svendborg for tiden, men tallene fra Statens Serum Institut er også usikre. Foto: Finn Eriksen

Sydfyn: Hver dag kl. 14 offentliggør Statens Serum Institut dagens coronasmittetal, og her kan du læse det sydfynske overblik. Torsdag er der, grundet tekniske problemer, cirka 50.000 prøvesvar på landsplan, som ikke indgår i statistikken.

Derfor kan også dette sydfynske overblik være underestimeret, og det samme kan gælde fredag, skriver Statens Serum Institut på deres interaktive kort.

Den sydfynske smitte har udviklet mest markant i Svendborg Kommune. Om det er problemet med prøvesvarene eller store sving i smittetallet er ikke bekræftet. Ikke desto mindre, så gik kommunen fra 17 smittede i tirsdags til otte onsdag. Torsdagens tal er gået flere skridt tilbage, for her er 16 blevet konstaterede smittede den seneste uge.

Annonce

På øerne er der ikke sket en udvikling siden onsdag. Ærø har fortsat to smittede og Langeland har syv.

I Faaborg-Midtfyn kommune går de ned på en tredjedel af onsdagens tal. Hvor der var 15 smittede onsdag, måler kommunen torsdag kun 10.

Det betyder, at Faaborg-Midtfyn er den femte mindst smittede kommune i landet, hvis man udlader de tre øer uden smitte: Læsø, Fanø og Samsø. /chmhj

Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Middelfart For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce