Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tordenskjolds soldater holder fri: Frivillige fejres ved bierfest i Nr. Broby

Top Seven fyrer op under bierfesten i Nr. Broby. Pressefoto
For tredje gang trækker de festglade i lederhosen og strammer fletningerne, når Top Seven spiller op. Og denne aften holder Tordenskjolds soldater fri.

Nr. Broby: Forberedelserne til årets store bierfest i Nr. Broby er i fuld gang.

Den 1. november klokken 17 åbnes dørene til årets Nr. Broby Hallen, hvor der venter en aften med lederhosen, Heidi'er og wienersnitzel mit alles - og det hele bliver ledet af orkestret Top Seven, der sørger for at sætte den rette stemning.

Det er en styregruppe bl.a. med medlemmer fra Broby IF og FC Broby, der for tredje gang står bag bierfesten, hvor alle de frivillige i de lokale foreninger skal hyldes.

- Normalt er det jo sådan, at når en forening arrangerer et eller andet, så følger der en masse praktiske opgaver med, og man når sjældent selv at opleve ret meget af det, man får stablet på benene. Til denne her fest forsøger vi at finde en masse frivillige udefra, som ikke er dem, der sidder på posterne i foreningerne i det daglige, så de frivillige, der altid stiller op, denne dag bare kan holde fri og slå sig løs uden at tænke på at skulle op og rydde op næste morgen, fortæller Ann Baunbæk Hansen.

Hun er centerleder i Nr. Broby Fritidscenter og Brobyværkhallen og en del af arrrangørgruppen.

- I Brobyerne forsøger vi at øge samarbejdet mellem foreningerne i de to byer. Vi har lige fået en cykelsti, der rent fysisk binder byerne sammen, men den her fest er et rigtig godt eksempel på, at to foreninger, der har base i hver deres by, er gået sammen om noget, og det er meget beundringsværdigt, siger Ann Baunbæk Hansen.

Annonce

I Brobyerne forsøger vi at øge samarbejdet mellem foreningerne i de to byer. Vi har lige fået en cykelsti, der rent fysisk binder byerne sammen, men den her fest er et rigtig godt eksempel på, at to foreninger, der har base i hver deres by, er gået sammen om noget, og det er meget beundringsværdigt.

Ann Baunbæk Hansen

Håber på 700

Det første år var der omkring 525 deltagere til bierfesten, det andet år deltog 725.

- Så vi vil rigtig gerne op omkring de 700 igen, det vil være super, og det passer også meget godt til, hvad vi kan håndtere, siger Ann Baunbæk Hansen, der glæder sig over, at stemningen plejer at være god.

- Jeg arbejder jo altid på denne aften, og der er så mange folk, der kommer hen og siger "endelig sker der noget lokalt", og at vi har brug for at blive samlet i vores lokalområde.

I skrivende stund er der solgt omkring 550 billetter. Og det er cirka det, der skal til for, at det hele løber rundt.

Giver festen et overskud, kommer det de lokale foreninger til gavn.

- Sidste år fik vi et overskud på cirka 70.000, og der støttede vi blandt andet "Byens Fest" i Nr. Broby i forhold til noget musik. Det er noget, vi rigtig gerne vil. Give pengene tilbage til foreningerne, siger Ann Baunbæk Hansen.

Der er mulighed for at købe billetter til festen via billetten.dk frem til 30. oktober. De koster 360 kroner stykket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce