Annonce
Kerteminde

Torben undrer sig: Er det lovligt bare at klaske et shelter ud på havet?

I Bogense Havn kan man allerede booke et af to flydende shelters, hvorefter man kan nyde en nat på havet. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Torben Petersen har stillet et spørgsmål til avisen efter at have læst en artikel om flydende shelters, som blandt andet kræver tilladelse fra Kystdirektoratet.

Kerteminde: - Er det lovligt bare at klaske et shelter ud i havet?

Det spørgsmål har Torben Petersen sendt til avisen efter at have læst artiklen om Bernt Kjær Sørensen, der er i gang med at producere et flydende shelter, der giver dig mulighed for at overnatte på vandet, og som netop har solgt det første til Fjord & Bælt.

Svaret til Torben Petersens spørgsmål er i første omgang "nej", det må man ikke bare. Det kræver nemlig Kystdirektoratets tilladelse ifølge kystbeskyttelseslovens § 16 a.

Annonce

Det bekræfter Kystdirektoratets i et skriftligt svar til avisen.

”Vi kan oplyse, at vi har en restriktiv praksis for at meddele tilladelse til flydende shelters på en åben kyststrækning, idet et shelter kan have en visuel dominerende påvirkning på kystlandskabet, hvorimod vores praksis er mere lempelig inden i en lystbådehavn. Under alle omstændigheder kræver det vores tilladelse at placere et sådant anlæg”, skriver Lotte Beck Olsen, specialkonsulent i kystzoneforvaltning.

Tilladelse til Bogense

Hun fortæller også, at når en sag behandles, bliver der kigget på formen og indretningen, og om der er offentlig adgang til anlægget.

Og rundt om i Danmark flyder flere og flere shelters til havs som eksempelvis i Bogense Marina, der ligeledes har fået tilladelse af Kystdirektoratet.

Alt efter udformning og så videre kan flydende shelters også kræve godkendelse fra Søfartsstyrelsen i forhold til registrering i skibsregistret, tekniske krav til konstruktion og udstyr, ligesom shelters kan blive underlagt lovpligtige syn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce