Annonce
Nordfyn

Torben lukker servicefirma efter skade

Torben Thorup stopper med at servicere Ecoteck-pilleovne, som han ellers har solgt og serviceret over hele Fyn i godt 15 år. Arkivfoto: Thomas Gregersen

En skade i skulderen efter et uheld tvinger nu 61-årige Torben Thorup til at stoppe sit firma.

Bogense: I godt 15 år har Torben Thorup drevet TT Handel og service, hvor han blandt andet har solgt brændeovne, træpiller og andet tilbehør. Men fra 1. marts er det helt slut, efter at Torben Thorup faldt og kom i klemme under løft af en tung genstand.

I ulykken fik han revet flere muskler over i sin skulder og siden har han trænet for at komme tilbage til fuld styrke.

- Nu har jeg fået at vide, at jeg ikke kommer længere med genoptræningen og at jeg må leve med armen, som den er nu, fortæller Torben Thorup.

Allerede i 2016 stoppede han salget af brændeovne, men de seneste par år har han vedligeholdt og ydet service på Ecoteck-ovnene. Nu lukker den del af forretningen også.

- Det er trist at sige stop, for jeg har altid godt kunnet lide kundekontakten og det at komme ud til folk, men sådan er det. Jeg kan jo ikke ligge på et gulv og have skilt kundens ovn ad, og så må jeg give op midt i det hele på grund af smerter. Nu vil jeg prøve at finde nogle timers arbejde, som jeg kan holde til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];