Annonce
Nordfyn

Torben lukker servicefirma efter skade

Torben Thorup stopper med at servicere Ecoteck-pilleovne, som han ellers har solgt og serviceret over hele Fyn i godt 15 år. Arkivfoto: Thomas Gregersen

En skade i skulderen efter et uheld tvinger nu 61-årige Torben Thorup til at stoppe sit firma.

Bogense: I godt 15 år har Torben Thorup drevet TT Handel og service, hvor han blandt andet har solgt brændeovne, træpiller og andet tilbehør. Men fra 1. marts er det helt slut, efter at Torben Thorup faldt og kom i klemme under løft af en tung genstand.

I ulykken fik han revet flere muskler over i sin skulder og siden har han trænet for at komme tilbage til fuld styrke.

- Nu har jeg fået at vide, at jeg ikke kommer længere med genoptræningen og at jeg må leve med armen, som den er nu, fortæller Torben Thorup.

Allerede i 2016 stoppede han salget af brændeovne, men de seneste par år har han vedligeholdt og ydet service på Ecoteck-ovnene. Nu lukker den del af forretningen også.

- Det er trist at sige stop, for jeg har altid godt kunnet lide kundekontakten og det at komme ud til folk, men sådan er det. Jeg kan jo ikke ligge på et gulv og have skilt kundens ovn ad, og så må jeg give op midt i det hele på grund af smerter. Nu vil jeg prøve at finde nogle timers arbejde, som jeg kan holde til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce