Annonce
Faaborg-Midtfyn

Torben laver bækkenbundsøvelser

Torben Madsen laver sine bækkenbundsøvelser 10-15 minutter hver dag, mens han ser fjernsyn. Foto: Kurt Rasmussen

Natteroderiet er et overstået kapitel for Torben Madsen, der har brudt med fordomme og tabuer og har været på kursus i at kontrollere sin urinblære.

Ringe: - Vi lå otte mand på gulvet og klemte røvballerne sammen for at aktivere musklerne, siger 72-årige Torben Madsen, der efter en lang sommer uden dyb nattesøvn meldte sig til et kursus ved navn "Gas- og vandmester træning for mænd".

Kurset er tilegnet mænd, der har problemer med hyppige vandladninger, men selvom Torben Madsen var oppe flere gange om natten for at forrette sin nødtørft, skulle han skubbes i gang fra et kvindehold.

- Det var min svigerdatter, der så annoncen i avisen og sagde, du skal da til gas- og vandmesteren, og så ringede min kone, Kirsten, og meldte mig til et kursus, siger han.

Annonce
Efter at Torben Madsen er kommet i gang med sin bækkenbundstræning, er hans besøg på toilettet mindsket betragteligt. Foto: Kurt Rasmussen

Ingen tabu

Sammen med syv andre mænd over 50 år startede Torben Madsen på et hold, der skulle køre med en ugentlig træningstime over seks uger.

- De første to gange sad vi bare og kiggede på hinanden, men så fik vi lavet lidt sjov med det, og så fik vi åbnet op, siger Torben Madsen, der indrømmer, at det også for ham har været tabubelagt at tale om vandladningsproblemer.

- Men det behøver det ikke at være, for det er jo normalt, når man kommer op i årene, siger han og fortæller, hvordan han havde det, inden han startede på kurset.

- Jeg var oppe fire-fem gange om natten for at tisse, og jeg var træt af, at jeg ikke kunne køre op og handle uden at frygte, at jeg skulle tisse i bukserne. Det er altså ikke sjovt, og det er da også gået galt nogle gange. Det hænger over hovedet, og overalt kigger man efter, om der er et toilet i nærheden, siger han.

Efter at Torben Madsen er kommet i gang med sin bækkenbundstræning, er hans besøg på toilettet mindsket betragteligt. Foto: Kurt Rasmussen

Hjemmeøvelser

Men på kurset fik Torben Madsen løst de problemer gennem intensiv træning.

- Vi trillede rundt på gulvet og lavede bækkenbundsøvelser både på maven, på siden og på ryggen. Vi blev høvlet igennem i den time, vi var der, husker Torben Madsen, der også har taget træningsmetoderne med hjem.

- Jeg øver stadigvæk bækkenbundøvelser 10-15 minutter i stolen hver dag, mens jeg ser fjernsyn, så på den måde holder jeg det ved lige. Bare det, at jeg kan sove igennem om natten, det er det hele værd, siger han og får et lille nik fra sin kone.

- Ja, og vores koner er også blevet glade, for de har jo også fået ro om natten. Det kunne alle på holdet fortælle, lyder det fra en glad Torben Madsen.

- Jeg har ramt det rigtige, og hvis jeg får problemer igen, så må jeg en tur på kursus igen, siger han.

Flere oplysninger på www.stopinkontinens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Annonce