Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Anne Cecilie la Cour er ikke slået igennem i Odense Håndbold siden skiftet. Nu stopper hun karrieren. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Det bliver kun til én sæson for Anne Cecilie la Cour i Odense Håndbold. Den tidligere landsholdsspiller og DM-guldvinder stopper karrieren til sommer.

HÅNDBOLD: Når Final4-turneringen løber af stablen i Sydbank Arena i Odense i starten af juni, bliver det samtidig de sidste håndboldkampe i karrieren for Odense Håndbolds højreback Anne Cecilie la Cour.

Odense Håndbolds direktør, Lars Peter Hermansen, bekræfter til Sport Fyn, at den tidligere landsholdsspiller ikke er at finde i Odenses orange trøje efter sommerferien, når den nye sæson skydes i gang.

- Hun spiller ikke i Odense efter sommerferien. Det er en løbende evaluering, vi har omkring, hvordan vi synes, det fungerer. Vi synes, vi har behov for noget andet. Dione Housheer kommer til sommer, og vi har Malene Aambakk. Det er dem, vi går med, så vi er dækket ind. Vi har også nogle højrehåndede, der kan spille den position, siger han.

Annonce

27-årige Anne Cecilie la Cour uddyber til Sport Fyn, at hun ikke bare stopper i Odense. Hun stopper karrieren helt.

- Jeg skal ikke blive i Odense, det er sikkert, og det er ikke nogen hemmelighed, siger hun og tilføjer:

- Jeg skal slet ikke spille. Jeg stopper, fordi jeg har to børn og en mand, og der var ikke det rette fit for os. Så jeg skal prøve noget nyt.

Politiskolen

Når sæsonen slutter, skifter hun håndboldtrøjen ud med politiuniformen, fortæller hun, og samtidig flytter hun mand og børn hjem til København, hvor de har deres venner og familie.

Hun siger følgende om sin beslutning:

- Nu har jeg to børn, og det hele skal fungere. Det er ikke kun mig længere, nu er vi fire, der skal have det godt.

- Jeg gav den et skud i Odense, det gik ikke, så vi har revurderet situationen. Vi skal jo finde ud af, hvad der er bedst for hele familien, siger hun.

Nu glæder hun sig til at give det sidste på håndboldbanen og slutte af på bedste vis.

- Jeg glæder mig enormt meget til de sidste kampe. Det bliver spændende. Jeg vil slutte af med medaljer og gå hele vejen. Nu er vi så tæt på, så det er dumt at sige, at det ikke er det, jeg vil have. Vi går også efter at vinde begge kampe ved Final4, siger hun.

Anne Cecilie la Cour har spillet 33 landskampe for Danmark og var senest med ved en slutrunde ved EM i Frankrig i 2018.

Hun har tidligere spillet for Viborg, Silkeborg-Voel og København. Med sidstnævnte var hun med til at vinde DM-guldet med finalesejr over netop Odense Håndbold i 2017/18-sæsonen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce