Annonce
Fyn

Topskud: Internationalt nyhedsbureau udvælger dronefoto fra Fyn som onsdagens bedste pressefoto i verden

Marker ved Kværndrup i morgentåge. Foto: Michael Bager
Et dronefoto af et midtfynsk landskab ved Kværndrup indhyllet i morgentåge var ifølge det internationale nyhedsbureau Reuters det bedste i verden onsdag den 23. september. Fotografen er Michael Bager fra Fyens Stiftstidende.

Fyn: Hver eneste dag sendes enorme mængder pressefotos ind i databaserne hos nyhedsbureauerne rundt om i verden.

Forleden morgen ankom en sending dronefotos, som Fyens Stiftstidendes pressefotograf Michael Bager havde taget på vej fra hjemmet på Sydfyn til arbejdspladsen i Odense. Den fynske fotograf havde sat sine drone op på en morgen, hvor det fynske landskab nok en gang var pakket ind i tåge, som solen kun lige var kommet i gang med at brænde af.

Svendborg Havn i morgentåge. Foto: Michael Bager

I det smukke billedserie var et foto af landskabet ved Kværndrup.

Annonce

Netop det billede var så enestående godt, at det internationale nyhedsbureau onsdag udvalgte det som værende det allerbedste, der var lagt i den enorme database i løbet af onsdagen. Altså ifølge Reuters det bedste pressefoto verden blev præsenteret for i løbet af onsdagen.

På sin hjemmeside har bureauet "Top Photo of the Day". Og hvis man klikkede sig ind her, lå Michael Bagers billede først.

Michael Bager fortæller, at han allerede dagen før var på jagt efter gode tågebilleder, da han kørte omkring Frøbjerg Bavnehøj for at se, om der var et godt billede der. Men her var tågen simpelt hen for tæt, til at tage billeder fra dronen.

Dronen er ofte i sving, når pressefotograf Michael Bager er på arbejde i læsernes tjeneste. For tiden følger han udvidelsen af den fynske motorvej med et tredje spor vest for Odense, og her er billeder fra det flyvende kamera en fast del af fortællingen. Droneselfie: Michael Bager
Egeskov Slot i morgentage. Foto: Michael Bager

- Om morgenen dagen efter var det igen tåget, og så kørte jeg først til Skandsen på Taasinge for om muligt at få nogle skud af Ærø-færgen, og det lykkedes. På vej ind mod Odense prøvede jeg, om der kunne være et par gode billeder omkring Egeskov, og det er faktisk her, de fleste af billederne endte med at blive taget, siger Michael Bager.

Hvaler og stammedans

De 32 udvalgte billeder onsdag i Reuters "Top Photo of the Day", som Michael Bager altså lå i spidsen for, kom vidt omkring. Reuters udvalgte fotos havde blandt andet indfanget billeder af stammedans i Kenya, demonstranter og politi i Hviderusland, strandede hvaler ved det australske kyst ved Tasmanien og udbrændte huse i det amerikanske stat Oregon.

Marker ved Kværndrup i morgentåge. Foto: Michael Bager
Svendborgsund i morgentåge. Foto: Michael Bager
Her ses marker ved Kværndrup i morgentåge. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Fynske dødsfald

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce