Annonce
Nyborg

Topsejlere dyster i Nyborg

Dygtige jollesejlere er ikke bange for lidt blæsevejr. Og der ser ud til at blive vind nok, når Europajolle-eliten mødes på Nyborg Fjord i weekenden. Her et billede fra DM i Europajolle i Struer 2016. Arkivfoto: Morten Stricker
Nyborg Sejlforening arrangerer DM i Europajolle i weekenden.

Nyborg: Der er lagt op til frisk sejlervejr, når 38 topsejlere i weekenden mødes på Nyborg Fjord for at afgøre Danmarksmesterskabet i Europa-jolle.

Sejladserne starter allerede fredag middag, og søndag er mesteren fundet.

Der er tale om et ret stort arrangement, og Nyborg Sejlforening har 25-30 aktive medlemmer engageret på vandet og i land.

Europajollen er ikke en olympisk klasse ved det kommende OL i Tokyo, men den tiltrækker alligevel stærke sejlere i massevis. Ved stævnet i Nyborg er der flest sejlere fra Hellerup og fra Århus-klubben Kaløvig Bådelaug.

Nyborg Sejlforening har ikke selv nogen aktive Europajolle-sejlere for tiden, men til gengæld har klubben fostret den bedste danske Europajolle-sejler gennem tiderne, nemlig Dorte O. Jensen, der blev verdensmester og vandt Olympisk bronzemedalje i jollen, inden hun skiftede til andre bådtyper.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce