Annonce
GOG

Topmålmand beder GOG om undskyldning efter kokainsag

Den svenske topmålmand, Dan Beutler, kom aldrig til GOG. Nu har Beutler fået en 15 måneder lang karantæne på grund af misbrug af kokain. Foto: Ritzau Scanpix
GOG skrev i vinter kontrakt med svenske Dan Beutler men måtte rive kontrakten i stykker, da målmanden blev fældet for kokainmisbrug. Derefter måtte GOG købe Søren Haagen fri af Ribe-Esbjerg HH. Nu beder Beutler GOG modtage en uforbeholden undskyldning.

Håndbold: GOG fik en turbulent start på den nye sæson. En af årsagerne var en personsag helt tilbage fra før der var gang i håndbolden i Gudme med henblik på den nye sæson.

GOG skrev i vinter en etårig kontrakt med den stærke - men også kontroversielle - svenske topmålmand, Dan Beutler, men inden sæsonstart måtte klubben rive kontrakten i stykker, da Beutler blev fældet for misbrug af kokain i en dopingtest.

Nu har topmålmanden fået straffen: En karantæne på 15 måneder, der blandt andet betyder, at Dan Beutler ikke engang må træne sin datters håndboldhold.

I et stort interview i den svenske avis Aftonbladet taler Beutler nu ud. I slutningen af artiklen giver målmanden en uforbeholden undskyldning til GOG med ordene:

- Jeg vil virkelig bede GOG om undskyld for den situation, jeg satte klubben i.

Og, ja, GOG kom i en vanskelig situation. Klubben havde skrevet kontrakt med det islandske stortalent Viktor Gisli Hallgrimsson, som skulle stå i en slags lære hos Dan Beutler, men pludselig stod GOG altså reelt uden en erfaren målmand vant til håndbold på absolut toplan.

GOG fik løst situationen ved at hente 45-årige Søren Haagen tilbage til GOG midt i hans aftale med Ribe-Rsbjerg HH. GOG har altså sandsynligvis decideret måttet købe Haagen fri af den vestjyske klub.

I det store interview i Aftonbladet fortæller Dan Beutler om år med en problemfyldt hverdag med blandt andet panikanfald, alkoholproblemer, økonomiske udfordringer og en diagnose tæt på ADHD.

Opdateres med GOG's kommentar …

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce