Annonce
Indland

Topledelsen lå underdrejet

Fyns Amts manglende tilsyn med Strandvænget kan skyldes en stærkt underdrejet ledelse på handicap- og socialområdet på daværende tidspunkt.

I den periode, hvor TV 2 lavede dokumentar om Strandvænget, havde Fyns Amt stort set ingen ledelse på handicap- og socialområdet.

Samtidigt med at en journalist hemmeligt optog uhyrligheder på institutionen Strandvænget i Nyborg sidste år, ja så smuldrede den administrative ledelse af handicap- og socialområdet på Fyn.

Det erkender den ansvarlige politiker på det tidspunkt nu. Daværende udvalgsformand Ib Dalsfledt (upolitisk) nævner det i et åbent brev til formanden for Region Syddanmark, Carl Holst (V).

Dalsfledt erkender, at han svigtede, fordi han ikke gik i aktion, da den administrative ledelse smuldrede i løbet af 2006. Cheferne fik nye job, og der blev ikke ansat erstatninger.

"Her svigtede jeg. Jeg skulle have råbt vagt i gevær. Men jeg blev tudet ørene fulde om, at der fortsat var styr på tingene - og at vi ikke kunne ansætte yderligere ledere, da vi samtidig skulle aflønne det personale, der var til rådighed for regionen", hedder det blandt andet i Dalsfledts brev til Carl Holst.

Socialområdets direktør, Anders Møller Jensen, brugte meget tid i Vejle, da han gerne ville være (og nu er) direktør for området i hele Syddanmark.

Med direktøren delvist ude af billedet blev det et problem, at laget lige under ville væk. Vicedirektøren fik job i Svendborg Kommune. Afdelingslederen på handicapområdet rejste til Stokholm og hendes afløser fik job i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Ledelsesflugten er dog det eneste punkt, hvor Dalsfledt tager ansvar for problemer, som han havde det politiske ansvar for. I stedet angriber han Carl Holst for at være en ringe politiker og for ikke at have sat sig ind i, hvad et tilsyn efter gældende regler handler om.

Angrebet kommer efter, at regionens forretningsudvalg med Carl Holst i spidsen ikke nøjedes med at fyre forstander Dorrit West, men også kritiserede det daværende Fyns Amt for mangelfulde tilsyn med Strandvænget. Blandt andet har der ikke være gennemført tilsyn med afdeling 15-18, som alle peger på har særligt store problemer.

Carl Holst er overrasket over det hårde angreb fra Dalsfledt, for hverken han eller forretningsudvalget har nævnt Ib Dalsfledts navn i kritikken af Fyns Amt.

- Jeg tror, at han er lidt ærgerlig over sagen. Han var formand for socialudvalget på et tidspunkt, hvor der foregår noget, der er meget ubehageligt. Det er ikke rart for ham at iagttage, og det kan jeg da godt forstå. Jeg har ikke forsøgt at udstille ham på det, men han har i hvert fald følt sig ramt, siger regionsformanden.

Selv om forretningsudvalget kritiserer Fyns Amt, så ønsker Carl Holst ikke at placere et ansvar hos hverken Ib Dalsfledt, Anders Møller Jensen eller andre.

- Jeg har ikke behov for at sætte ansigter på noget som helst i den her sag. Jeg har behov for at komme videre, siger Carl Holst.

Han anerkender i øvrigt den svære ledelsessituation i overgangen fra Fyns Amt til region.

- Men sådan var spillereglerne i forbindelse med kommunalreformen, siger han blandt andet i et skriftligt svar til Ib Dalsfledt.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Skimmelsvamp fire år efter dødsbrand sender hel opgang på ufrivilligt ferieophold: Jens regner ikke med at komme hjem igen inden jul

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Svømmehal og spillested midt i skoven: Det gamle mejeri i Rue tager form

Odense For abonnenter

Nomineret til Danmarks bedste bager: Fødevarekontrollen fandt ekskrementer og gnavemærker i marengs

Middelfart

Snart 92-årige Peter står over for sin kommunalpolitiske ilddåb: - Intet skal lades uprøvet, så naturligvis skulle jeg prøve at stille op

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Gigantisk solcellepark er på vej: Kan producere grøn strøm til 31.000 husstande

Erhverv

Nikotinposer kan spare samfundet for milliarder, mener fabrikant: Men... skal en afhængighed erstatte en anden?

Navne For abonnenter

Hun kommer fra en fiskerby i det yderste Island - og skal sælge Vestfyn til nye borgere: Områderne har flere ting til fælles

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Trekantområdet

Ikke så ringe endda for lejere: Så meget billigere er det at bo i Vejle og de øvrige byer i Trekantområdet end i resten af landet

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med Elvis som fan, ABBA, giftige nordfynske overhåndsserver og ildløs i madvognen

Erhverv For abonnenter

Sif og Andreas er landmænd på en ny måde: 2000 medlemmer ejer gården og de vil give mere til jorden, end de tager

Sport For abonnenter

Denmark Open slår flot med halen i Odense Idrætshal - alle drømte om en finale mellem Momota og Axelsen

Annonce