Annonce
Indland

Topledelsen lå underdrejet

Fyns Amts manglende tilsyn med Strandvænget kan skyldes en stærkt underdrejet ledelse på handicap- og socialområdet på daværende tidspunkt.

I den periode, hvor TV 2 lavede dokumentar om Strandvænget, havde Fyns Amt stort set ingen ledelse på handicap- og socialområdet.

Samtidigt med at en journalist hemmeligt optog uhyrligheder på institutionen Strandvænget i Nyborg sidste år, ja så smuldrede den administrative ledelse af handicap- og socialområdet på Fyn.

Det erkender den ansvarlige politiker på det tidspunkt nu. Daværende udvalgsformand Ib Dalsfledt (upolitisk) nævner det i et åbent brev til formanden for Region Syddanmark, Carl Holst (V).

Dalsfledt erkender, at han svigtede, fordi han ikke gik i aktion, da den administrative ledelse smuldrede i løbet af 2006. Cheferne fik nye job, og der blev ikke ansat erstatninger.

"Her svigtede jeg. Jeg skulle have råbt vagt i gevær. Men jeg blev tudet ørene fulde om, at der fortsat var styr på tingene - og at vi ikke kunne ansætte yderligere ledere, da vi samtidig skulle aflønne det personale, der var til rådighed for regionen", hedder det blandt andet i Dalsfledts brev til Carl Holst.

Socialområdets direktør, Anders Møller Jensen, brugte meget tid i Vejle, da han gerne ville være (og nu er) direktør for området i hele Syddanmark.

Med direktøren delvist ude af billedet blev det et problem, at laget lige under ville væk. Vicedirektøren fik job i Svendborg Kommune. Afdelingslederen på handicapområdet rejste til Stokholm og hendes afløser fik job i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Ledelsesflugten er dog det eneste punkt, hvor Dalsfledt tager ansvar for problemer, som han havde det politiske ansvar for. I stedet angriber han Carl Holst for at være en ringe politiker og for ikke at have sat sig ind i, hvad et tilsyn efter gældende regler handler om.

Angrebet kommer efter, at regionens forretningsudvalg med Carl Holst i spidsen ikke nøjedes med at fyre forstander Dorrit West, men også kritiserede det daværende Fyns Amt for mangelfulde tilsyn med Strandvænget. Blandt andet har der ikke være gennemført tilsyn med afdeling 15-18, som alle peger på har særligt store problemer.

Carl Holst er overrasket over det hårde angreb fra Dalsfledt, for hverken han eller forretningsudvalget har nævnt Ib Dalsfledts navn i kritikken af Fyns Amt.

- Jeg tror, at han er lidt ærgerlig over sagen. Han var formand for socialudvalget på et tidspunkt, hvor der foregår noget, der er meget ubehageligt. Det er ikke rart for ham at iagttage, og det kan jeg da godt forstå. Jeg har ikke forsøgt at udstille ham på det, men han har i hvert fald følt sig ramt, siger regionsformanden.

Selv om forretningsudvalget kritiserer Fyns Amt, så ønsker Carl Holst ikke at placere et ansvar hos hverken Ib Dalsfledt, Anders Møller Jensen eller andre.

- Jeg har ikke behov for at sætte ansigter på noget som helst i den her sag. Jeg har behov for at komme videre, siger Carl Holst.

Han anerkender i øvrigt den svære ledelsessituation i overgangen fra Fyns Amt til region.

- Men sådan var spillereglerne i forbindelse med kommunalreformen, siger han blandt andet i et skriftligt svar til Ib Dalsfledt.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anna Pippi drømmer kun om at kunne gå: Nu samler naboer penge ind til dyr operation i USA

Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

OB

OB skylder fansene en bedre spillemæssig præstation, mener Alexander Juel: - Vi skuffede virkelig meget på hjemmebane sidst

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Lyt: Døden ville ikke give slip, men 69-årige Bodil klagede aldrig

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

Nyborg

Fotografer bag slottets mure

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

OB For abonnenter

Der laves om på to pladser efter nederlaget mod Viborg: Bashkim Kadrii lurer i OB's startopstilling

Odense For abonnenter

Farlig ungdom og eksotiske kvinder: Ny bog tager dig med tilbage i Odenses historie

Assens For abonnenter

Kristian flyttede sit firma til hjembyen og fik alt for meget plads: Pludselig gik det lynhurtigt, og nu er næsten alt booket

Annonce