Annonce
Fyn

Topkarakterer til de fynske strande: Her finder du det reneste badevand

Ristinge Strand på Langeland har det reneste badevand på Fyn og øerne. Arkivfoto: Roland Petersen.
På Friluftrådets top 25 over de reneste strande med Blå Flag i Danmark figurerer hele 15 fynske strande.

Selv om badevandstemperaturen endnu ikke har sneget sig over de 20 grader på Fyn, kan den til tider blå himmel godt lokke en enkelt eller to ud i bølgen blå. Og man kan roligt lade sig lokke på Fyn og øerne.

Ifølge Friluftsrådet har de 35 fynske strande med Blå Flag nemlig nogle af de reneste badestrande i Danmark. På top 25 listen over de reneste strande i Danmark indtager de fynske strande hele 15 af de placeringer.

Mens det sidste år var Eriks Hale på Ærø, der indtog førstepladsen for den reneste badestrand på Fyn, er det i år Ristinge Strand på Langeland, der er den reneste strand på Fyn og øerne, mens det er den anden reneste strand i hele Danmark.

Faktisk er det kun Udbyhøj Strand i Randers, Skærbæk Strandpark i Fredericia og Løverodde Strand i Kolding, der er en del af top 10 over de reneste strande i Danmark - de resterende ligger på Fyn, Ærø og Langeland.

Og med de Blå Flag på de fynske strande er badegæsterne sikret en god oplevelse, når de springer i vandet.

- Danmark har rigtig mange Blå Flag strande sammenlignet med eksempelvis Sverige. Det vidner om, at danskerne går meget op i rent badevand, friluftsliv og natur. De blå flag sikrer de fornødne faciliteter, som giver danskerne mulighed for at bade på nogle af de bedste strande i Europa. Man er sikret rent badevand, høj sikkerhed og gode natur- og miljøformidlingsaktiviteter, lyder det fra Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

På strande med Blå Flag bliver der lavet minimum 10 badevandsprøver i løbet af badesæsonen, som bliver tjekket for colibakterier og Entertokokker (tarmbakterie, red.)

Annonce

Top 15 reneste fynske strande

Ud af Friluftsrådets top 25 indtager de fynske strande hele 15 placeringer. Herunder kan du se, hvilke strande på Fyn og øerne der er de reneste.

1. Ristinge Strand, Langeland

2. Assens Næs Strand, Assens

3. Fyns Badestrand, Nyborg

4. Storebæltsbadet, Nyborg

5. Eriks Hale, Ærø

6. Hesselbjerg Strand, Langeland

7. Stranden ved Middelfart Marina, Middelfart

8. Hasmark, Nordfyns

9. Fuglsang, Tørresø, Nordfyns

10. Bogense Søbad, Nordfyns

11. Søby Strand, Ærø

12. Smørmosen, Svendborg

13. Bøjden Strand, Faaborg-Midtfyn

14. Føns Strand, Middelfart

15. Christiansminde, Svendborg

Blå Flag

  • Blå Flag er en international miljø-udmærkelse, som tildeles strande, bådepladser og havne, som opfylder fastlagte krav i forbindelse med vandkvalitet, sikkerhed, service og miljøinformation.
  • Ifølge reglerne er det ikke tilladt at tage hunde med til den del af stranden, der er såkaldt Blå Flag-zone. Denne zone er også bilfri.
  • Flaget tildeles for et år ad gangen og skal godkendes af både en dansk og international jury.
  • Det er Friluftsrådet, der administrerer ordningen i Danmark.
  • I 2019 har 197 danske strande fået Blå Flag, heriblandt 35 steder på Fyn.
  • Sidste år blev der givet 38 Blå Flag på Fyn.
  • De første Blå Flag blev hejst i Danmark i 1987.
  • Kilde: Friluftsrådet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce