Annonce
Kerteminde

Topkarakterer til børnehjem i Kerteminde

Arkivfoto
Villaen på Strandgårds Allé scorer topkarakterer i ny rapport

Kerteminde: I 2007 fik Kerteminde Kommune en idé om at bygge et moderne børnehjem, der ikke føles som en institution, men kombinerer fornemmelsen af et trygt hjem med nye ideer om, hvad en døgninstitution er. Villaen blev indviet på Strandgårds Allé i 2014 med fondsmidler fra Den A.P.Møllerske Støttefond, OAK Foundation Denmark og Egmont Fonden.

Og for nylig kunne politikerne i børn- og skoleudvalget glæde sig over, at stedet scorer topkarakterer i en helt ny tilsynsrapport fra Socialtilsyn Syd.

Annonce

Svær start

På stort set samtlige områder vurderes målsætningen "i meget høj grad opfyldt." Altså karakteren fem ud af fem.

- Den rapport er rigtig tilfredsstillende, og det er god læsning. De scorer rigtig højt på nogle vigtige parametre. Der hvor de scorer fire er de fysiske rammer, men alt hvad der har med børnene at gøre, scorer de rigtig højt, og det er det vigtigste, fortæller Jutta Lundqvist.

Tilsynet vurderer blandt andet, om personalet er kvalificeret til opgaven, om beboerne trives og hvorvidt vold og overgreb forebygges.

Efter en del startvanskeligheder er der meget at glæde sig over, tilføjer Jutta Lundqvist.

- Det er nok altid svært at starte noget op. Men det er så positiv læsning. Man har i høj grad fået vendt den svære periode, man har været igennem, siger Jutta Lundqvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce