Annonce
Udland

Topdemokrater i New York opfordrer guvernør til at gå af

Indflydelsesrige demokrater opfordrer guvernør Andrew Cuomo til at forlade posten på grund af beskyldninger om upassende opførsel. (Arkivfoto). Foto: Kena Betancur/Ritzau Scanpix
Presset på guvernør Andrews Cuomo vokser efter anklager om sexchikane, men han afviser at trække sig.

New Yorks guvernør, demokraten Andrew Cuomo, afviser igen opfordringer om at trække sig fra sin post i kølvandet på en række beskyldninger fra blandt andet tidligere kvindelige ansatte om sexchikane.

Lederen af delstatens senat, demokraten Andrea Stewart-Cousin, sagde søndag, at det vil være "til fordel for staten", hvis Cuomo frivilligt forlader sin post. Men det afviser guvernøren blankt.

- Jeg vil ikke træde tilbage på grund af beskyldninger, siger han og understreger, at det under ingen omstændigheder kommer til at ske.

Forinden havde Andrea Stewart-Cousin i en erklæring sagt, at beskyldningerne mod Cuomo om krænkende adfærd kommer på et kritisk tidspunkt, fordi delstaten fortsat kæmper med at få kontrol over coronapandemien.

- Vi har brug for at regere uden daglige distraktioner. Guvernør Cuomo må træde tilbage, lyder det.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den demokratiske leder af andetkammeret i delstatsparlamentet, Carl Heastie, udsendte ifølge avisen The New York Times kort efter en erklæring med stort set samme budskab.

- Jeg tror, det er på tide for guvernøren alvorligt at overveje, om han er i stand til effektivt at tjene befolkningen i New York, skriver Carl Heastie.

I alt er fem kvinder stået frem og påstået, at Cuomo enten er kommet med upassende bemærkninger eller har berørt dem på krænkende vis. Fire af dem er tidligere ansatte eller rådgivere. De siger også, at Cuomo skabte et "giftigt" arbejdsmiljø, som nedgjorde kvinder. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

I en telekonference med journalister søndag kaldte Cuomo opfordringerne om at trække sig som "udemokratiske".

Tidligere på dagen sagde han, at de personer, som kommer med opfordringerne, udelukkende gør det for at fremme deres egen politiske karriere.

- Jeg har en nyhedsoverskrift til jer: Der er politik i politik, sagde han.

- De kan ikke tilsidesætte folkets ønske. De kan ikke tilsidesætte valgresultater.

Den 63-årige Andrew Cuomo har været guvernør for New York i over ti år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Annonce