Annonce
Assens

Tommerup St: Vandpolosucces i bassinet

Tommerup St: Stor succes må være den rigtige betegnelse, hvis man vil beskrive Tommerup Vandpolos Præmieturnering som blev afholdt i weekenden 5.-6. oktober.

260 børn, holdledere og trænere deltog i turneringen. Det var 18 hold fra Danmark og to fra Tyskland, der skulle kæmpe mod hinanden i årgangene U11, U13 og U15.

I alt blev der spillet 54 kampe på de to dage.

Eftersom det er en præmieturnering er der også blevet givet mange præmier til spillerne for afleveringer, gode redninger, stærkt forsvarsspil, hurtige kontra svømninger og fine mål og meget andet.

Tilskuermæssigt var stævnet også et tilløbsstykke. Både lørdag og søndag var tilskuerpladserne stort set fyldt fra morgen til aften.

I U15-rækken spillede Tommerups eget hold flot og vandt alle kampe og blev vinder af rækken. I U13 vandt Slagelse, og i yngste årgang vandt Frem.

Annonce
Tommerup Vandpolos Præmieturnering i weekenden 5. og 6. oktober blev en succes. PR Foto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce