Annonce
Fyn

Tomme haller i Odense Idrætspark: Det kan vi gøre

Chef for Odense Idrætspark, Rune Bille, er glad for at forskningsprojektet har sat fokus på problemet. Og har allerede flere ideer til, hvordan det kan løses. Foto: Michael Bager
I Odense Idrætspark er der store problemer med, at foreninger booker tider i hallerne, som de ikke bruger. Dermed tager de tiden fra andre. Her er idrætsparkens chef bud på, hvad de kan gøre ved problemet.
Annonce

I Odense Idrætspark er hallerne næsten fuldt bookede hver dag. Men det er langtfra alt den bookede tid, der bliver brugt.

Et af problemerne er, at foreningerne ikke afbestiller de tider, de ikke skal bruge alligevel.

Chef for Odense Idrætspark, Rune Bille, vil gerne problemet til livs. Herunder kan du læse hans bud på løsninger.

1. Bedre bookingsystem

Foreningerne booker tider i hallen i et online bookingsystem.

Rune Bille fortæller, at der er en meget blandet holdning til systemet blandt foreningerne.

- Vi er nok ikke helt der, hvor vi skal være i forhold til at have det letteste bookingsystem, men det er noget, vi arbejder rigtig meget på.

Hos Bolbro Gymnasterne, som er en af foreningerne, der træner i Odense Idrætspark, kaldes booking-systemet omstændeligt, besværligt og langsommeligt.

2. Opdragelse af foreninger

- Vi skal have opdraget vores brugere til at af-booke deres tid, når de ikke bruger den, for ellers er det ligegyldigt, hvilket bookingsystem vi har, siger Rune Bille.

Han peger på, at man måske burde stille højere krav til foreningerne. Hvis de ikke kommer til bookede tider, bør man give dem en venlig påmindelse.

- Hvis de så gør det gentagne gange, så har jeg jo muligheden for at tage haltiden fra dem og sige, at det ikke er det, vi skal bruge de kommunale midler på.

3. Sæt prisen op

Til sidst peger han på, at man kunne lave tilskudsordningen på en anden måde, så det var dyrere at leje hallen i stedet for som nu, hvor det næsten er gratis.

Han tror, at hvis foreningen selv skal betale for eksempel 400-600 kroner for at leje hallen, og først senere får tilskud fra kommunen, så vil foreningerne ikke i lige så høj grad booke tider, de ikke er sikre på, om de skal bruge.

- Men det kræver, at man politisk synes, det er den rigtige model, og det kræver også, at der er overhovedet er penge til det. Jeg har slet ikke regnet på om det økonomisk kan lade sig gøre, pointerer Rune Bille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce