Annonce
112

Tomme, efterladte brandslukkere og ting smidt i havet: Unge er hårde ved DUI's båd

Formand John Eriksen påpeger, at det særligt er det, at det går ud over sikkerhedsudstyr, der frustrerer ham. - Vi vil gerne være på den sikre side og kunne gøre noget, hvis vi står i en situation, hvor det er nødvendigt, siger han.Derfor har han investeret i en brandslukker i miniudgave, som han har med sig i sin rygsæk, hver gang Kirstine skal ud på bølgerne. Privatfoto
DUI's båd Kirstine har de seneste 14 dage oplevet problemer med unge, der ødelægger ting. Formand John Eriksen vil have forældrene på banen.

Munkebo: Tomme brandslukkere, der er efterladt i båden. Flag og andre ting, der er smidt i havet. Det er synet, der har mødt John Eriksen flere gange de seneste 14 dage, når han har været forbi og kigge til Kirstine. Han er formand for DUI Leg og Virke - en landsorganisation med fokus på et godt liv til børn og unge - og Kirstine er deres turistbåd.

Han ligger vejen forbi båden i Munkebo Havn hver dag, som han også har gjort andre år. Det er normalt, at unge bruger båden - også til hyggedruk ifølge John Eriksen. Men det er første gang i år, at han oplever problemer med de unges besøg.

- De har aldrig før ødelagt noget. Men nu kommer vi derover, og så er brandslukkeren blevet tømt og ligger tom i båden. Vi har også en kasse med ting i - blandt andet vores flag - hvor flere ting er blevet smidt i vandet. Man bliver irriteret over at se det, siger han.

Det er tredje gang på 14 dage, at formanden har været nødt til at købe nye brandslukkere.

- Selve båden er ikke ødelagt, men det har lidt betydning omkostningsmæssigt. En ny brandslukker koster omkring 500-600 kroner. Og hver gang vi skal investere i noget, går der penge fra vores arbejde. Det er da sjovere at bruge dem på noget, der gavner børn og unge frem for på ting, der bliver ødelagt, siger han.

Annonce

Forældre skal tage en snak

Småting er det dog, erkender formanden, der som udgangspunkt gerne vil lade de unge bruge båden.

- Det er bare træls. Vi er sgu ligeglade med, om de sidder og hygger sig. Det har de gjort før. Men nu synes de åbenbart, at det er sjovt at ødelægge noget, siger John Eriksen.

Derfor vil han gerne have forældrene på banen.

- Vi vil gerne bede forældre om at tage en god snak med deres børn, der render rundt her om aftenen, lyder formandens opfordring.

Et ønske, der også er blevet delt på Facebook.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce