Annonce
Odense

Bager From, McDonald's og Søstrene Grene er rejst væk: Tomme butikker præger Odense Banegård Center

Her lå før en bager. Foto: Martin Kloster
I Odense Banegård Center er der flere tomme lejemål. Men måske er der en ny lejer på vej ind, og det har noget med fødevarer at gøre.

Odense: Det kan godt være, der er masser af mennesker og et dagligt leben inde på det pulserende Odense Banegård Center.

Men det halter en anelse lige så snart man kigger sig omkring og ser, at der er flere tomme erhvervslejemål inde i Odenses trakfikknudepunkt.

Inden for det sidste år er restauranterne McDonald's og Sunset Boulevard forduftet samt Sørstrene Grene, mens Bager From måtte dreje nøglen. Ligeledes er Forex, en tøjbutik og en internet/spillecafé lukket de sidste par år. McDonald's gamle lejemål er på 523 kvadratmeter.

Odense Banegård Center - eller OBC - spreder sig over hele 36.000 kvadratmeter, og det er ifølge hovedejerne, ATP ejendomme, med parkeringshuset og Borgernes Hus regnet med. I øjeblikket er der otte tomme lejemål, oplyser ATP Ejendomme.

Pressekonsulent i ATP Ejendomme, Robert Neimanas, siger, at man er i fuld gang med at finde lejere, men at markedet er ikke nemt at være på.

- Der er selvfølgelig et arbejde i gang med at få nye lejere ind. Vi har hyret erhvervsmægleren Nordicals til at være mægler på de lejemål, der er ledige. De gør selvfølgelig et arbejde for at prøve at få nogle nye brugere af de ledige lokaler ind. Som tingene er lige nu, er det måske ikke det nemmeste. Corona har haft sin effekt, også på Odense Banegård Center. Og jeg tror godt vi kan sige, at vi stadig kan mærke, der er en effekt af det. På den måde er det blevet vanskeligere at få nye lejere ind, fortæller Robert Neimanas.

Her lå en spillecafé i OBC. Foto: Martin Kloster

Det samme var Jakob Geldorf Kristensen, afdelingschef for ATP Ejendommes jyske og fynske portefølje og dermed for Odense Banegård Center, inde på, da avisen snakkede med ham tilbage i september sidste år. Han så dog fortrøstningsfuldt på fremtiden, ikke mindst grundet letbanens komme. Linjen stopper lige ude foran hovedindgangen på Østre Stationsvej.

- Det øger den potentielle kundegennemstrømning i centret, og øget kundeflow er lig med bedre muligheder for at finde nye lejere, sagde Jakob Geldorf Kristensen.

En spadseregang gennem centret viser, at der er omkring 14 lejemål udlejet i stuen og på førstesalen foruden DSB's forretning og biografen.

"Rugbrødsarbejde"

Robert Neimanas kalder processen med at udleje de tomme lokaler for et "rugbrødsarbejde".

Ejere og lejere

ATP Ejendomme har ejet OBC siden åbningen i 1995, men dog ikke hele centret.

Flere dele af centret har andre ejere. DSB ejer således en del af centret, og det samme gør Odense Kommune.

For eksempel er den del af centret, hvor apoteket ligger, ejet af DSB.

Ud over spisesteder, forretninger, kiosker og anden detailhandel er der også flere kontorlejemål.

Centret rummer også parkeringshus med 265 pladser, som er drevet af Q-Park.

Kilder: Bl.a. ATP Ejendomme A/S og tidligere artikler.

- Det vigtigste for os lige nu er at få lavet 'rugbrødsarbejdet' for at få nogle flere lejere ind. Når jeg snakker om 'rugbrødsarbejde', så er det den opgave, der ligger hos Nordicals, siger Robert Neimanas, og fortæller, at han med 'rugbrødsarbejde' mener, at man må tage et skridt ad gangen.

Her lå en restaurant. Foto: Martin Kloster

Nyere lejere er der dog også dukket op, såsom Joe & The Juice og Apoteket Odense Banegård, der er en filial af Langeskov Apotek. Der er under corona-epidemien ligeledes lejet ud til lokal køreskole, oplyser ATP Ejendomme.

Måske noget på vej

Morten Nielsen, erhvervsmægler og indehaver af Nordicals i Odense, siger, at det er meget nemmere sagt end gjort at få lokalerne udlejet. Det er ingen hemmelighed, at det er svært at leje dem ud, fortæller han.

Søstrene Grene-butikken lå her, men i dag bruges den til et "lukket" udstillingslokale for Danmarks Jernbanemuseum. Foto: Martin Kloster

- Det er svært og vi kæmper med det hver dag, siger han, men nævner dog så også alligevel dette:

- Vi har en eller to lejekontrakter ude nu på noget fødevarer, som vi håber på løber i land. Hvis det lykkedes, så lykkedes det her i år, fortæller Morten Nielsen, der ikke vil gå meget mere i detaljer om, hvem det kunne være.

- Vi er så langt fremme, at vi har lavet udkast til kontrakter, tilføjer han.

- Vil du sige, om det er en stor spiller på markedet?

- Det er en anerkendt spiller, vi har på markedet, svarer Morten Nielsen.

Han siger også, at man bliver skuffet, hvis det ikke når i mål.

- Vi skal lige have to underskrifter først og et depositum inden den er sikker, nævner han.

Morten Nielsen mener, at et problem med OBC kan være, at det bruges som et gennemgangssted for dem, der enten skal videre med bus eller tog. Der er ikke meget, der holder dem der, som f.eks. biografen.

- Hvis du legede med tanken om, at OBC var bygget sammen med Rosengårdcentret, så det nok lidt anderledes ud, fortæller han.

Odense Banegård Center på Østre Stationsvej blev bygget færdigt 15. september 1995 og kunne således - midt i covid-19-pandemien sidste år - fejre 25-års jubilæum.

Centret erstattede den gamle, statelige banegård lige ved siden af som banegård. Æren af af åbne centret tilfaldt daværende Odense-borgmester Anker Boye (S) og daværende trafikminister Jan Trøjborg (S).

Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Faaborg-Midtfyn

Se video: Fyn springer ud i lilla - Syren Bjarne anbefaler særligt disse steder, du skal se

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

Odense

Kæmpe motionsløb mærker stadig effekten af coronanedlukning: Næsten 5000 løbere er forsvundet