Annonce
Erhverv

Tomater i tonsvis blev hamstret - gartnerens lager tømt

Mads Pedersen producerer tonsvis af tomater, agurker og pebre, men kunne ikke følge med den kolossale efterspørgsel, da alle stormede i supermarkederne i sidste uge. Arkivfoto: Morten Rode
- Vi blev lagt ned - jeg har ikke oplevet noget tilsvarende på en enkelt dag, siger tomatgartner Mads Pedersen, der ejer tomatgartneriet Alfred Pedersen & Søn.
Annonce

Det var ikke kun toiletpapir og gær, der blev flået ned fra hylderne, da statsminister Mette Frederiksen onsdag aften meddelte, at Danmark lukkede, og folk strømmede i supermarkederne for at polstre husholdningen.

Folkevandringen tømte også lagrene hos tomatgartner Mads Pedersen, der driver gartneriet Alfred Pedersen & Søn, som producerer tomater, pebre og agurker i tonsvis.

- Alle vores lagre blev fuldstændig ryddet, og vi kunne slet ikke levere nok. Vi solgte på en enkelt dag vel syv-otte tons mere, end vi normalt gør - det var vildt, og det har jeg aldrig oplevet før - det lagde os ned, siger Mads Pedersen, hvis ansatte knoklede i døgndrift for at følge med efterspørgslen.

Både gartneriejeren og produktionen er ved at være på omgangshøjde igen.

- Nu kan vi se, at det er ved at være hverdag igen. Folk har fundet ud af, at der ikke er fødevaremangel, så nu er vi ved at være med, siger Mads Pedersen.

Han har ligesom så mange andre arbejdsgivere sendt en del af sit personale hjem for at arbejde, mens produktionen af grøntsagerne kan ikke passes fra et hjemmekontor.

- De medarbejdere, vi har brug for i produktionen, de er her, men vi forsøger at dele os så meget op, som det er muligt, siger Mads Pedersen, der ligeledes driver en produktion af medicinsk cannabis.

Også de planter bliver passet, som de plejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Erhverv

Skænkestue med 150 øl i Plums Gård

OB

OB i ro mellem den sikre og den vilde løsning

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce