Annonce
Nordfyn

Tom opdagede et skudhul i sin trailer: Børnenes trampolin stod ved siden af

Tom Borup har ikke hørt noget fra jægeren, der "nedlagde" hans trailer. Privatfoto
Tom Borup blev noget overrasket, da han pludselig opdagede, at der var kommet et skudhul i hans trailer. Den stod parkeret ved siden af, hvor hans børn hopper på trampolin.

Skeby: Heldigvis er der ikke sket andet end materiel skade i form af et skudhul i en trailer, men Tom Borup kan ikke lade være med at spekulere over det værst tænkelige.

Traileren stod parkeret ved den trampolin, som hans børn benytter, og skuddet er sandsynligvis fløjet hen over trampolinen, inden det gik gennem traileren.

- Det er jo fuldstændigt sindssygt, hvis det er sket.

Tom Borup og hans familie bor lidt uden for Skeby på Nordfyn. Ude på landet omgivet af marker, og han fortæller, at det i jagtsæsonen ikke er usædvanligt for familien at høre skud.

Af sikkerhedshensyn er man som jæger underlagt regler, der ikke kan gradbøjes. Riffelskuddet, der ramte traileren, er givetvis affyret ved en fejltagelse, eller i en situation, hvor jægeren ikke har været tilstrækkeligt opmærksom på det såkaldte kuglefang, der sikrer, at kuglen holder sig inden for en forsvarlig sikkerhedsmargin.

Annonce

Jægeren er tavs

Tom Borup benytter ikke traileren hver dag og kan derfor ikke præcist sige hvilken dag, skuddet er affyret. Hans ærinde er at opfordre egnens jægere til at være påpasselige, så noget tilsvarende ikke kommer til at ske igen.

- Det kunne være rart, hvis den pågældende jæger kiggede forbi til en snak, lyder opfordringen fra Tom Borup.

Indtil videre har han ikke hørt noget fra nogen. Går den pågældende jæger til bekendelse, betyder det sandsynligvis også, at han eller hun mister sit jagttegn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce