Annonce
forside

Tom kørte sin jolle fra England til Svendborg, men fik ikke lov til at deltage i Silverrudder

Stolt vajer Union Jack fra hækken af den knap seks meter lange jolle ved broen i Svendborg havn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Historien om den britiske sejler fik en happy end ved årets Silverrudder.

Den britiske sejler Tom Burton læssede sin jolle på traileren og kørte i bil fra England til Svendborg. Konen tog flyveren.

Tom Burton havde som godt 400 andre sejlere fra 13 lande meldt sig til weekendens Silverudder-sejlads. Da den britiske sejler fik søsat sin jolle i Svendborg og havde fået klæbet sejladsens store nummerskilt fast ved stævnen, kom Svendborg Amatør Sejlklubs kontrollører forbi. De frivilliges opgave er at checke bådenes sikkerhedsgrej i forhold til en solosejlads rundt om Fyn.

En god håndfuld både blev ikke godkendt. For den britiske sejler blev svaret også et "no go".

Tom Burtons jolle kørt fra England til Svendborg er knap seks meter lang og af typen RS K6 fra værftet Rondar Races i England. Læ er der ingen steder om bord, og man sidder med rumpetten i vandskorpen. I dette tilfælde 140 sømil nonstop rundt om Fyn.

Annonce
En Fyn rundt-sejlads vil bringe en solosejler meget tæt på det våde element i en jolle af denne type, RS K6. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Tog afvisningen pænt

Når Tom Burtons jolle med navnet Dirty Bertie ikke fik fuld plade på kontrollørernes checkliste, skyldtes det dels en overordnet vurdering af, at den var for lille til at kunne gennemføre sejladsen og dels, at flere af Silverrudders sikkerhedskrav ikke kunne opfyldes.

- Han tog nu afvisningen meget pænt, og da han så vejrmeldingen, kom han hen og takkede os for, at vi ikke lod ham sejle, fortæller stævneleder Ole Ingemann.

- Faktisk nåede vi at blive gode venner med både ham og konen. Vi spurgte, om de i stedet havde lyst til at blive frivillige, gav dem et par Silverrudder-jakker og så hjalp de os, siger Ole Ingemann.

Stævnelederen oplyser, at bådtypen var korrekt angivet i Tom Burtons tilmelding, men at klubbens frivillige ved gennemgangen ikke kendte typen, der dog blev placeret i klassen "kølbåd mini".

- Man kan jo så sige, at vores sikkerheds-check ved broerne virkede, og at det - trods englænderens lange rejse - fik en happy end. Både mand og kone tog det i hvert fald med godt humør, forsikrer Ole Ingemann.

Jollen med navnet Dirty Bertie blev trailet fra England til Svendborg - og blev afvist af Silverrudders sikkerheds-checkere, efter at den havde fået påklæbet startnummeret 073. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce